maandag 2 juni 2008

Vlamingen in de Wereld(bank)

Zondag was er een picknick/BBQ in Carderock Park, onder een stralende zon en met een 60tal landgenoten (belgen voor alle duidelijkheid).
De picknick werd naar jaarlijkse goede gewoonte georganiseerd door VIW “Vlamingen in de Wereld” (of, zoals Marc het ziet, Vlamingen in de WereldBank). Het merendeel van de leden van VIW hier in DC zijn namelijk werkzaam in rarara ... de Wereldbank (en op de tweede en derde plaats het IMF en de Ambassade). Maar de laatste jaren – dankzij de vele multinationals (?) – begint het ledenbestand serieus te diversifieren.

Het was voor ons al de 2de keer want vorig jaar waren wij er ook al bij in juni. Alleen was bij de vorige editie een typisch belgische spelbreker aanwezig... regen, grijs en koud. Maar dit jaar liet de regen verstek gaan en was het fantastisch.

Het belgische bier (ingevoerd via de Ambassade?) vloeide rijkelijk ... en de chocolademousse was oooooooverheerlijk. En as usual hebben wij er samen met G & I het licht uitgedaan. De perfecte afsluiter van dit weekend.

Volgende week is er een receptie op de Ambassade wegens het bezoek van Minister Pieter de Crem aan DC. Dat wordt ook weer plezant!

Geen opmerkingen: