donderdag 12 juni 2008

Checkpoint Charlie

Wij wonen, werken en winkelen in de suburbs van DC en ik beschouw mezelf als een echte “suburbanista” (nvdr: een hippe stadsmus die naar de suburbs is verhuisd “without sacrificing my sense of style” ;o).

Het is hier groen, gezellig en veilig. Uitstapjes naar de bruisende hoofdstad (op maar 10 minutjes met de auto) zijn bij ons meestal beperkt tot (i) onze vrijdagse “wining and dining”, (ii) rondleiding van gasten (Marc is daar trouwens al bijna beter in dan de HopOn-HopOff gidsen), (iii) ambassade feestjes en (iv) “exclusief” shoppen in Georgetown, incl. de Pain Quotidien aldaar. Ter info , wij wonen vlak bij "Tysons Corner" (ten westen van DC).

Alhoewel, DC zou ook de afkorting kunnen zijn van Danger & Crime. Het is immers een van de meest gevaarlijke steden in de US. Alleen al in 2008 zijn er 72 doden gevallen (meestal gang shootings), waarvan 22 in de buurt “Trinidad” - zie het gele sterretje op de kaart hierboven - en 2 op de Mall, de toeristentrekpleister waar alle Smithsonians zijn. Maar, ze hebben nu blijkbaar iets nieuw gevonden om de criminaliteit aan te pakken: militaire Checkpoints...

Op 7 juni hebben ze in Trinidad een Checkpoint ingesteld, iedereen die de buurt in wil (huh?), moet een vragenlijst beantwoorden. Alsof gangmembers doodleuk aan de politie gaan vertellen dat ze op missie zijn.... Maar bon, de checkpoint heeft al zijn vruchten afgeworpen: tijdens het eerste uur van de checkpoint werden 35 van de 60 gecontroleerde voertuigen teruggestuurd en er zijn gedurende de laatste 4 dagen nog geen doden gevallen.














Bedenking: de checkpoints zijn tijdelijk...voor 7 dagen. Ik vraag mij af of dat een invloed zal hebben op de statistieken. Voor een sfeerbeeld van Trinidad, zie: http://www.npr.org/programs/tmm/2008/Trinidad%20Slideshow/index.html. Misschien moeten we Trinidad vanaf nu ook een plaatsje geven op onze gidsroute...?

In ieder geval, vrees niet voor ons. Wij zijn veilig...dankzij de buren.

Geen opmerkingen: