woensdag 18 juni 2008

Virginia is for Lovers, Maryland for Crabs

We hebben bezoek (de papa van Marc) en dus zijn we volop den toerist aan het uithangen. Het voorbije weekend hebben we dan ook een aantal B-dagtrips gemaakt, zij het dan wel zonder de trein - onze 4x4 met airco is een pak comfortabeler.

Op zaterdag stond er een bezoekje aan Maryland en meer bepaald Baltimore - een havenstadje zo’n uurtje rijden van DC – op het programma. Eerst zijn we uitgebreid de inner harbour gaan verkennen, waar ook de stadsinformatiedienst gevestigd is. Wij hadden die (natuurlijk ;o)) niet nodig want we kennen de streek, maar er hangen een paar schone fotos en het is er lekker fris, dus met gasten is dat altijd een goede uitvalsbasis.

Dit werd gevold door een echte tourist-trap: verkenning van de stad (en het water) met een amfibie-hop-on-stay-on-toeristenbusje. Vergis u niet, dit was geen saaie gidsenbedoening... we kregen alledrie een kwekkertje (fluitje om eendegeluiden te maken) en de bedoeling was om op de discobus met een chauffeur op speed zoveel mogelijk de eend uit te hangen. Dit was bijzonder grappig, want alle 20 reizigers deden mee, wij incluis, met uitzondering van die ene 15jarige jongen die zich doodschaamde voor ons allemaal (en zijn ouders in het bijzonder). Bon, het klink onnozel, maar het moet gezegd, zo hebben we wel een heel mooi beeld gekregen van de stad.




Daarna nog een onderzeeer van de Amerikaanse marine bezocht en een hapje gegeten...de crabcakes (locale speciliteit) waren weer voortreffelijk!

De reden waarom we in Baltimore waren, had eigenlijk meer te maken met de baseball match die avond. Omdat de Nationals op verplaatsing speelden en Denver net iets te ver weg was, zijn we maar naar de Orioles gaan kijken. Na een snelle opzoeking op wikipedia zijn we er eindelijk uit: een Oriole betekent wielewaai in t Nederlands. Hup, hup wielewaaien...zeg nu zelf, toch een pak creatiever dan pakweg Den Antwerp of Club.
De match was heel spannend (ja, ze hebben gewonnen), maar ik was toch blij dat ze niet in de verlengingen zijn gegaan, want bibi was chauffeur van dienst.

Op zondag hebben we een wandeling in Georgetown gemaakt, en daarna zijn we wijn gaan proeven op een van de vele vineyards in Virginia. De wijngaarden zijn gelegen ten westen van DC, op de grens met West Virginia, in "the middle of nowhere". Het landschap is er magnifiek, en het is heel gezellig en relaxerend om met een flesje wijn en stukje (Franse) kaas de middag op het terras van de wijnboer door te brengen. Het moet gezegd, ze weten hier wel hoe ze hun staat moeten aanprijzen. Net zoals het wereldburgerschap van de limburgers ondertussen wereldwijd bekend is, doen ze hier ook moeite voor de staatsPR. Iedereen kent wel "the Sunshine State", of "I love New York" en sommigen herkennen misschien zelfs wel "Don't Mess with Texas". Voor Virginia is de slogan "Virginia is for Lovers". Ze willen er volgens mij ook heel graag "Virginia is for Winelovers" van maken ... maar zover zijn ze nog belange niet, al geven ze dat niet graag toe.

De 20$ fles wou een Californier zijn, maar we kregen iets wat verdacht veel leek op de goedkoopste franse Chateau Migraine. Toch was het een beetje vreemd dat wij blijkbaar de enige waren die dat merkten, want de meeste andere gasten gingen vrolijk met een paar kisten (en dus vele $armer) naar huis. Die hadden natuurlijk al een paar flessen op voor ze aan de winetasting begonnen ;o). Maar het was een gezellige middag, lekker rustig, net wat we nodig hadden.

Ter info link met alle andere StaatSlogans

1 opmerking:

Tina zei

Hey Marc & Siri, dat klinkt daar weer plezant en zo leren we de USA weer wat beter kennen se. In Singapore hebben ze ook een amfibie dinges maar Joeri hangt niet graag den toerist uit dus we hebben dat niet getest;)
Ik zou jullie voorbeeld moeten volgen en nog wat bloggen maar ben eerlijk gezegd wat onder de voet van mijn eerste werkweek:((
Veel groetjes
Tina