zaterdag 31 mei 2008

laat het gras maar groeien...

...maar niet hier in de States! Amerikanen zijn ontzettend trots op hun pelouse. Hoe groener, dikker en voller het gras, hoe beter. In het weekend wordt er volop geturfd, geverticulteerd, onkruid getrokken en gemaaid. Ja, Amerikanen hebben groene vingers. En dan gaat het niet enkel om de tuinen, maar ook om het gras, bloemen en bomen in het publiek domein. Geregeld zie je hier wel een amerikaan met de grasmachine langs de kant van de weg wandelen, om het allemaal netjes te houden.

Ook wij doen volop ons best in onze tuin. Onze buren hebben ons al duidelijk gemaakt dat ze het erg apprecieren dat we meedoen aan deze nationale hype. We hebben al heel wat bloemen geplant, (zonne)lampjes geplaatst en hebben zelfs een kleine moestuin (op de foto: de brocoli)




Het is eigenlijk een heel eigenaardig gegeven, die voorliefde voor een verzorgde tuin. Want waarvoor doen ze het eigenlijk? Geen kat zit ooit buiten. Je zou denken: in de zomer heerlijk ontbijten op het terras of een lekkere bbq in de schaduw van de boom. Niet dus. De BBQ (nog een nationale sport hier) staat dan wel buiten, de steaks en ribbetjes worden gewoon binnen opgegeten. Diegene die de pech heeft om de hele avond bij de BBQ te staan, gaat dus een hele eenzame avond tegemoet. Is daarom de snelle gasBBQ zo'n succes hier?

Op vlak van de aankleding van ons terras doen we het in ieder geval een pak beter dan de gemiddelde Amerikaan.
...links is bij de buren, rechts bij ons...


Dus wanneer wij met onze (Belgische) vrienden op een warme zaterdagavond tot een gat in de nacht op ons terras zitten te keuvelen, denken onze buren wellicht "bizare belgians"

Geen opmerkingen: