dinsdag 8 juli 2008

4th of July

Time flies, vooral als er een verlofdagje tussenzit.
Hier was het alle hens aan dek voor de nationale feestdag. We mochten donderdag een paar uurtjes vroeger naar huis om de festiviteiten voor te bereiden. Lange, lange files in de supermarkt, t was vechten voor bbq toebehoren en de amerikaanse vlaggetjes (om de tafel mee te versieren) waren al van dagen tevoren uitverkocht. Ook files aan de vuurwerkdepots: rond belangrijke feestdagen wordt een vuurwerkcaravan opgezet op de parking van de supermarkt…met enorm succes (iedereen klaagt wel over de benzineprijs die nu aan 1,14$ per liter staat (!), maar koopt zonder probleem voor honderden dollars aan vuurpijltjes).

Vuurwerk is enorm in hier. Ieder zelfrespecterende town en city organiseert spectaculaire “4th of July Fireworks”, al deed de Town of Vienna (waar wij wonen) gewoon een lasershow, nadat er vorig jaar 2 kleine meisjes ernstig zijn verwond door een verdwaalde vuurpijl. Toch was er genoeg pang-pang-fwwwwiet te horen (en te zien) op ons terras: de buren hadden voldoende amunitie ingeslagen om de hele nacht door te gaan… Wij hielden het iets rustiger: een gezellige bbq met Caroline & Sander (en hun schattig zoontje van bijna 1).

De rest van het weekend stond in het teken van decadent niets doen. Uitslapen, een beetje shoppen (ikke), een beetje sporten (Marc), naar de cinema… kortom, een luizeleventje. En op zondag namen we afscheid van Val & Ben, die terug naar Belgie trekken. In april zwaaiden we Nathalie& TJ al uit (de foto is getrokken op Nathalie’s afscheidsfeestje). Het doet toch raar om afscheid te moeten nemen … toen we verhuizden had ik nooit gedacht dat we dat hier ook zouden doen. Het doet je beseffen dat de assignment voor bepaalde duur is, al kan (en wil) ik me echt nog niet indenken dat we ooit die verhuisdozen terug moeten vullen.

Verder kunnen we melden dat de mieren eindelijk uit het afwasmachine zijn verdwenen. De mierenplaag is overwonnen. Al zijn het sterke beestje...we denken dat ze 2 van de 4 mierenvallen hebben meegenomen naar hun "hol", want we zijn er dus 2 kwijt(!). En we hadden een paar weken geleden bezoek van een kleine huismuis (ja, ik weet het, klinkt heel vies). wij zijn nochtans propere mensen, zo proper dat de muis nu eindelijk heeft besloten - weliswaar nadat we 4 vallen hebben gezet en een hele hoop vergif - om andere oorden op te zoeken. Oef!

En ik heb nog een paar nieuwe uitdrukkingen voor het lexicon:
- A cup of Joe: een kopje koffie
- A fishstorm: een tropische storm op zee die het land nog niet heeft bereikt (Bertha vorige week)
- "Have a good one": ik zeg zelf nog steeds gewoon “have a good day” (macht der gewoonte), maar Marc klinkt al bijna als een local ;o)

Have a good one!
Siri

1 opmerking:

Eric zei

Ja de 4th of July , wij zitten hier weer aan te kijken tegen een weekend met regen en 19 C en maandag den defilé op den TV. Koning Albert heeft zonet het ontslag van de regering geweigerd zodat hij daar maandag niet alleen zit ! Gazet van Antwerpen trakeert al zijn lezers op een klein frietje met mayo en daar moeten we het dan mee doen. Ik heb een nieuwe BBQ gekocht maar die moet voorlopig op stal blijven en dus reppen we ons morgen naar den Delhaize voor de mosselen !