zondag 10 augustus 2014

Vermijd die roze scheenlappen

Onze absolute favoriete bezigheid van de week tegenwoordig is... met de kindjes naar de voetbaltraining gaan op zaterdagmorgen. Allee ja, na werken natuurlijk ..., en na slapen..., en na gaan lopen ook natuurlijk, en naar de Engelse voetbal kijken, en de BBC voetbal website lezen, ...

Maar dan, met de kindjes naar voetbaltraining gaan dus. En de kindjes doen het ook heel graag.  Dat helpt. Alhoewel het nog niet altijd van een leien dakje gaat. De focus voor en tijdens de training moet soms nog een beetje beter.

* Vorige week was Caitlin te laat voor het begin van de training omdat ze nog naar het toilet moest
* En deze week moest ze tijdens de les naar het toilet
* Jack was gisteren tijdens de les aan coach Sara aan het uitleggen dat ze vorige week naar de nieuwe Planes waren gaan kijken
* En genoeg water drinken is belangrijk, maar onze kindjes komen tussen elke oefening naar de zijlijn voor een slokje water, vandaar dus de problemen hierboven

Maar ze doen het wel heel graag en goed. De training is voor kindjes van drie tot vijf. Twee jaar verschil is op die leeftijd wel veel.

Jack mocht een oefening samen met de oudste jongen van de klas doen.  Dat ging heel goed.
Caitlin moest dezelfde oefening samen met het kleinste meisje van de klas doen.  Dat ging niet goed.  Dat meisje, met roze scheenlappen, ging alleen maar zitten als de bal kwam en probeerde haar stip altijd maar dichter bij Caitlin leggen.
We mogen dat natuurlijk niet doen, maar we hebben na de training tegen Caitlin gezegd dat ze in het vervolg moet vermijden om met dat meisje nog oefeningen te doen. Meer nog, in het algemeen oefeningen vermijden met eender wie met roze scheenlappen. We weten het, op die leeftijd mag je ze nog niet te competitief maken, maar ja zeg, die training is maar een half uur. Dan hebben we geen tijd voor roze scheenlappen.

En op het einde van de training is er dan debriefing met coach Sara. Goed op Jack letten. Hij doet heel goed mee: aftellen, soccer roepen en de high five achteraf.
Coach Sara moet natuurlijk tegen alle ouders positieve dingen zeggen, maar tegen ons zei ze dat ze nog nooit zo een aandachtig kindje van 3.5 jaar als Jack had gehad in haar klas. We vroegen nog of Jack haar een beetje deed denken aan Cristiano Ronaldo toen die 3.5 jaar was.  Dat wist coach Sara niet.

Geen opmerkingen: