zondag 24 augustus 2014

Laatste vakantieweek en Teddy Bear Tea


De laatste week van de zomervakantie was een groot succes. Ik leer snel bij, dus we hadden vriendjes op bezoek, gingen naar het locale waterpark en knutselden erop los (de rainbow loom blijkt ook in ons huishouden een serieus succes te zijn).




We gingen ook met een paar vriendjes van school op bezoek naar de Blue Bell ijscreme fabriek. Het was plezant maar het gratis ijsje op het einde van de 30 minuten durende tour door de fabriek, is zowat het enige wat de kinderen ervan hebben onthouden.
Allemaal samen: "I SCREAM, YOU SCREAM, WE ALL SCREAM FOR ICECREAM"!

Caitlin proefde de nieuwe "rainbow sparkle sherbert" smaak maar Jack hield het veiligheidshalve bij "Cookies and Cream"
Op donderdag namen we afscheid van Caitlin's juf Dorsey (foto) in Stepping Stones en maakten kennis met de nieuwe juf Jones in Deretchin (daarvan heb ik nog geen foto). 
Afscheid van Ms. Dorsey
We waren op Deretchin uitgenodigd voor Teddy Bear Tea, een kennismakingsnamiddag voor alle kindergarteners met hun klas en hun nieuwe juf.
Caitlin's vriendinnetje Riri gaat ook naar Deretchin, maar ze zitten niet in dezelfde klas.
Er zijn ongeveer 140 kinderen in kindergarten, oftewel 8 klasjes. Hopelijk zal Caitlin de weg vinden in de wirwar van gangen, want kindjes worden geacht om bij aankomst op school recht naar de klas te gaan. Er wordt dus niet gewacht op de bel op de speelplaats. 
Tijdens Teddybear Tea leren de kindjes hun klasgenoten beter kennen, al zegt Caitlin dat ze met niemand heeft gesproken omdat ze een beetje verlegen was. De juf leek heel lief, maar was zelf ook precies een beetje overdonderd door al die nieuwe gezichtjes en onwennige ouders. Terwijl Ms. Jones met haar nieuwe klas boekjes las, kregen de ouders in de bibliotheek een uur durende presentatie van de directrice van de school. Alle regels, do's en don't's werden op een rijtje gezet: waar moet je je kind ophalen, welke kleren mogen, hoe groot moet de boekentas zijn, hoe werkt de carline (om kinderen met de auto op te halen - ik snap het nog steeds niet), hoe moet het voor lunch. Ik leerde dat ouders welkom zijn om samen met hun kindje in de refter te eten. Ik vind dat nog altijd een beetje een vreemd concept.
Caitlin al druk aan kleuren in haar nieuwe klas
Caitlin moest op die dag ook nog een test doen om te tonen waar ze staat wat betreft cijfers, letters en woordherkenning. Daarna moest ze ook nog een ESL-test (English Second Language) doen, omdat ik op de inschrijfformulieren had aangestipt dat thuis een andere taal wordt gesproken. Op dat vlak lijkt deze school echt ongeloofelijk goed georganiseerd.

Teddy Bear Tea was een topper, op 1 minpuntje na: de mascotte. Er liep een grote blauwe draak rond (de mascotte van de school), waardoor Caitlin na nog maar 3 minuten op school al helemaal hysterisch aan het huilen was. De meeste ouders keken begripvol naar mijn huilend meisje en dachten bij zichzelf wellicht dat dat nog drama's ging geven op de eerste schooldag. Zolang de draak er dan niet is, zal het allemaal wel meevallen morgen.

Geen opmerkingen: