zondag 15 april 2012

Opening Day

Allee dan. Nog een verhaaltje over sport. Over baseball deze keer. Dat is onze favoriete Amerikaanse sport. Het reguliere baseball-seizoen is vorige week weer van start gegaan. En binnen 162 wedstrijden (elke ploeg speelt 162 wedstrijden) is het dan in oktober weer tijd voor de play-offs.  Ploegen die meer dan 90 van die 162 wedstrijden kunnen winnen halen gewoonlijk de play-offs.

De lokale ploeg hier in Houston heet de Houston Astros. En die begonnen er vorige week vrijdag ook aan. De eerste wedstrijd van het seizoen heet hier 'Opening Day' en daar zijn we altijd als de kippen bij.


In Washington waren er twee keer bij op Opening Day en nu in Houston waren we er ook weer voor de tweede keer bij. Minute Maid Park was uitverkocht en alle mensen waren blij.  Het baseball-seizoen was weer begonnen.




Zo een Opening Day / Night is altijd leuk.

We hadden super-goeie plaatsen.


Over die paarden zo dadelijk meer.

Het was fantastisch weer dus het dak was open.



Voor de wedstrijd begint het hele Opening Day circus dan met de individuele aankondiging van alle spelers die de Opening Day lijst hebben gehaald van beide ploegen. Die spelers mogen dan allemaal van de bank naar voren wandelen en in een rijtje gaan staan.




Pas op dat zijn er 25 per ploeg.  Dus dat duurt wel even om al die 50 kerels aan te kondigen. En baseball-spelers zijn gewoonlijk al niet van de rapsten.

En na een tijdje beginnen die spelers zich al wel wat te vervelen en blijven ze niet meer zo mooi in de rij staan. Niet waar nummer 34 ?




Verder is er op Opening Day ook altijd een stunt. Dit keer hadden ze, dat zei de omroeper toch,  de enige echte officiele (?) Budweiser paarden (die van de reclame)



en de enige echte, weer volgens die omroeper, officiele (?) Budweiser koets (die van de reclame).



in het stadion. Dat vond het publiek fantastisch.



Bij elke officiele sportwedstrijd wordt ook altijd het nationale volkslied ten berde gebracht en op zo'n Opening Day wordt dat dan natuurlijk gezongen door een beroemdheid. In Houston is dat dan Clay Walker.  De heu … wereldberoemde country-zanger.





We moeten nu wel eerlijk toegeven, de Clay deed dat fantastisch.  Vermits dat Amerikaanse volkslied inderdaad bij elke officiele sportwedstrijd wordt gezongen, is het liedje waarschijnlijk ook het meest verkrachte liedje ooit. Te snel, te traag, vals, de woorden niet juist …vraag maar eens aan  Christina Aguileira.  

En op Opening Day zijn er ook vaak bekende mensen. In Los Angeles of New York kan je dan wel eens Justin Timberlake of Eva Longoria of Alec Baldwin verwachten.  In Houston is dat dan altijd George H. en Barbara Bush.  George H. Bush was de 41e President van de USA tussen 1989 en 1993.  Op de foto kan je Barbara redelijk goed zien zitten (op de eerste rij daar, achter het hekje).  George H. was juist even weg om een pintje te gaan halen.


En hoe goed zijn de Astros dan ?  Eigenlijk superslecht. We hadden al eerder gezegd dat teams die de playoffs halen ongeveer negentig wedstrijden  moeten winnen, wel de Houston Astros gaan er waarschijnlijk meer dan honderd verliezen.  De kenners zeggen dat de Houston Astros zonder twijfel het slechtste team van alle dertig teams gaat zijn. Toen we in Washington DC woonden, zeiden diezelfde kenners dat ook van de Washington Nationals. En ze hadden toen gelijk ook.  We beginnen ons zo stilaan een beetje schuldig te voelen …. De regel lijkt te zijn, waar wij komen wonen, wordt het lokale baseball ploegje op slag het slechtste team van heel Amerika. Sorry Nationals en Astros.  Maar we blijven supporteren.

Geen opmerkingen: