zondag 22 april 2012

4 Generaties in TX


Vandaag is het 21 april 2012. Wat we de afgelopen jaren op die dag deden weet ik niet meer, maar 21 april 2012 zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan als een prachtige dag die we met mijn mama en oma hebben doorgebracht, hier in Houston.

Grandma in Houston. Ik kan het nog altijd niet echt geloven. Hoedje af grandma, dat je het toch zag zitten om eens de grote oversteek te maken om je kleindochter en achterkleinkinderen te bezoeken. De heenvlucht op 18/4 was voorspoedig verlopen ("in zo nen grote jumbo, ge weet wel, nen 747, ge voelt dat bijna niet vliegen" dixit mijn grandma). De jetlag leek wel mee te vallen, en de volgende dag zaten we al gezellig te lunchen op een terrasje op Market Street. "Iedereen is hier zo vriendelijk": de legendarische Amerikaanse vriendelijkheid en customer service bleven niet onopgemerkt. Mijn mama is al volop begonnen met het maken van stoofpotjes en spaghettisaus, kwestie dat onze diepvriezer terug gevuld raakt. Grandma probeert het rustig aan te doen, maar heeft zich al gespecialiseerd in het bouwen van duplo torens, tot grote tevredenheid van Jack.

Wat we deden op deze legendarische 21ste april? Uitstapje naar de supermarkt, rusten, spelen met de kids rond het zwembad, smooties drinken, voor de allereerste keer cupcakes proeven (grandma dan toch) en fotos nemen van het viergeslacht. En deze avond ging de hele familie cajun seafood eten op restaurant.

Ik ga nog ontzettend hard genieten van de volgende 7 dagen dat mijn mama en oma hier zijn!

De kindjes moesten op dag 1 even wennen aan veel volk in huis, maar nadat ze een autootje en pony hadden gekregen (van beide "grandma's"), was het ijs meteen gebroken. En genieten dat ze doen van alle aandacht die ze krijgen!


Caitlin gaat super graag met mijn mama op stap en kleine broer heeft al serieus geprofiteerd van het feit dat er veel bereidwilligen zijn om hem op de schoot te houden, vooral nu dat hij weer eens ziek is:



Vandaag, op 21 april, zou het ook de verjaardag van mijn grandpa zijn geweest. 86 zou hij vandaag geworden zijn. Voor zover ik mij herinner was hij niet bepaald een fan van vliegtuigreizen. Hoe graag hij mij ook zag, ik denk niet dat hij die 10 uur durende vlucht zou hebben gemaakt. Maar ongetwijfeld is hij super trots op grandma. Gelukkig verjaardag grandpa, we hebben veel aan jou gedacht!

Geen opmerkingen: