zondag 13 maart 2011

Houston Livestock and Rodeo 2011

“ Caitlin en ik hebben juist een kuikentje uit een ei zien komen "
“ Jack en ik hebben juist een biggetje zien geboren worden “

Deze conversatie hadden Siri en ik nog niet gehad. Het is dan ook een conversatie die je eerder hebt op de betere kinderboerderij dan thuis. Of op de Houston Livestock Show and Rodeo 2011 !

De Houston Rodeo is het event van het jaar in Houston. Al een geluk dat we er dan al ziijn. En het grootste livestock en entertainment gebeuren ter wereld. Het gaat door van de eerste tot twintigste maart en er komen ongeveer 2 miljoen bezoekers. Dat vinden we veel.

Wat is er dan zoal te doen op de Houston Rodeo ? Voor elk wat wils. Er zijn de Rodeo-kampioenschappen natuurlijk met bull riding en livestock judging, maar ook de livestock show, concerten, een BBQ-wedstrijd, pig racing, een wijnfestival, ne kermis, etc …

Al dit moois wordt voorafgegaan door de ‘Go Texan Day’, op de vrijdag voor de Rodeo van start gaat.

Laten we even wat verder ingaan op het concept van de ‘Go Texan Day’. Omdat iedereen heel blij is dat de Houston Rodeo er weer aan komt, gaat iedereen de vrijdag vooraf naar zijn werk "op zijn Texaans". Als u iemand bent die graag over uw secretaresse fantaseert in cow-girl outfit inclusief boots, of over uw collega met verkeerd karojen hemd en lederen lintjes in plaats van nen deftigen plastron, of over een andere collega met cowboy-hoed en lasso, dan is dit de dag van het jaar voor u. Als u werkt voor een bedrijf dat niet bekend staat voor zijn mooie mensen, is de hele dag een eerder minder smaakvol tafereel.

Maar goed, terug naar de Rodeo. De hele familie dus zaterdag naar de Houston Rodeo. We hadden ons natuurlijk geinformeerd. 2 miljoen mensen op 20 dagen, dat is 100,000 mensen op een dag (en dit was een zaterdag). De kans dat het wat druk zou zijn was groot. Op zo een moment moet ge al eens geluk hebben. Twintig minuten moesten we aanschuiven om op de parking te komen, en 20 auto’s na ons werd de parking afgesloten. Vol. Geen probleem dus. We waren er.  Op het treintje van de parking naar de Rodeo.




En hier gaan de rodeo-kampioenschappen en concerten door. Reliant Stadium. 75,000 mensen kunnen erin. Het dak kan open of dicht. De Rodeo-wedstrijd  komt eerst en daarna treedt de artiest op. Dit jaar concerten van Janet Jackson, Selena Gomez, Keith Urban, Lady Antebellum, Kid Rock, KISS en top-of-the-bill ... op de laatste dag, 20 maart ..…. Jason Aldean !!!  En daar gaan we natuurlijk volgende week naartoe.  Naar Jason Aldean !!! We hebben er inderdaad zelf ook nog nooit van gehoord ... maar we zijn uitgenodigd … zonder kinderen … hopelijk vinden we een babysit … Voor Jason Aldean !!!



Dat is voor volgend weekend. Terug naar dit weekend. Aan de ingang van de Houston Livestock Show and Rodeo 2011.




Met allerlei vlaggen. En natuurlijk onze double-buggy.



En dan maar eerst gaan kijken naar de Livestock Show. Hier zien we de Texas Longhorn. Een koe of stier met grote horens en een van de symbolen van de staat Texas.





Caitlin vond het allemaal bijzonder interessant. Jack ook.





Toen kwamen we bij de schapen-en-honden competitie. Dit was een zeer formele aangelegenheid. Een hond moet drie schapen binnen het hekje jagen. Een officiele jury zal dan beslissen welke hond dit het beste heeft gedaan. U ziet de hond en de drie schapen. En de jury op de achtergrond.




Caitlin vond het uiteindelijk de konijnen (?!) het leukste.


Verder in het paviljoen hebben we dan inderdaad nog de de kuikentjes zien uitkomen en de zeug zien werpen. Helaas geen foto’s. Maar het was allemaal wel geweldig. De Houston Rodeo. En volgende week Jason Aldean !!!

Geen opmerkingen: