donderdag 30 juli 2009
Boston Day 1: American History met Caitlin
We hadden goesting in kreeft. En we moeten stilletjes aan gaan denken over Caitlin haar toekomst. We zijn dan maar naar Boston, Massachusetts geweest afgelopen weekend. In Boston hebben ze lekkere kreeften. En Harvard is aan de andere kant van de Charles-rivier. Dat kwam dus allemaal mooi uit.
Het was een fijne trip. Veel te vertellen. Het wordt dan ook een verslag in twee delen. Day 1 nu. Day 2 volgt later.
Day 1 was zaterdag. ’s Morgens vroeg vertrokken. Uurtje vliegen en we waren in Boston. We zijn er trouwens redelijk trots op dat we het tripje hebben gemaakt met handluggage only. Dat is gemakkelijk als je met tweeen bent. Iets meer een challenge met Caitlin erbij. Maar toch gelukt.
Boston is een heel Europees aandoende stad. Volgens sommige mensen de stad in de US (samen met San Francisco) waar Europeanen zich het meest thuisvoelen. We vinden dat allemaal wat bij zijn haar getrokken. Virginia is voor ons perfect.
Het voordeel is wel dat je in het vrij compacte centrum van Boston alles te voet kan doen. Dat is leuk. We hebben dus veel gewandeld en op onze wandelingen een hele boel bekende mensen tegengekomen die we nog kennen van onze tripjes naar Chicago en Philadelphia, en ook mensen van bij ons in de buurt in Virginia.
We hebben namelijk op zaterdag de Freedom Trail gedaan. De Freedom Trail is een wandeling met gids en met verhalen over de Amerikaanse revolutie. Tenslotte is in Boston die hele American Revolution begonnen. Dat ging zo een beetje als volgt. Met bijpassend foto's van Caitlin.
5 maart 1770. De Boston Massacre. Engelse soldaten schieten 5 burgers dood bij een demonstratie. John Hancock en Samuel Adams waren daar toen ook. John Hancock komt uit Boston en was een van de rijkste mensen in die tijd. We kennen John Hancock trouwens goed. In Chicago staat de Hancock-tower, tweede hoogste wolkenkrabber van Chicago. Wij zijn daar al op geweest. Samuel Adams kennen we ook goed. Is zelfs een van onze beste vrienden. Na Bud Light. Samuel Adams is namelijk een biermerk. De echte Samuel Adams komt uit Boston. Hij was governeur van Massachusetts en zijn vader had een brouwerij. Hij heeft die brouwerij overgenomen toen en was een jaar later failliet.
John Hancock en Samuel Adams waren dus in die tijd op de plaats van de Boston Massacre. En wij ook afgelopen zaterdag. Met Caitlin.
Leuk maar de geschiedenis en de wandeling gaan verder.
16 december 1773. De Boston Tea Party. Amerikanen gooien alle Engelse thee in het water omdat ze de taxen niet willen betalen. 'No taxation without representation' (in Parliament, nvdr) was de slogan. John Hancock en Sam Adams waren daar ook weer bij. En hier is Caitlin ook weer op diezelfde plaats.
Weinig tijd want de geschiedenis en wandeling gaan weer verder.
19 april 1775. De Battle of Concord and Lexington. Amerikaanse milities winnen tegen de Engelse soldaten. Het begin van de American Revolutionary War. En John Hancock en Sam Adams waren hier ook bij. En hier is Caitlin ook weer.
De geschiedenis van de American Revolution gaat dan verder buiten Boston. De wandeling niet. Dus even een zijstap. We zijn nu zo goed educatief bezig.
4 juli 1776. Op die dag wordt op het Second Continental Congress in Philadelphia de 'Declaration of Independence' goedkeurd. John Hancock was de voorzitter van het congress. Sam Adams was er ook weer bij. Alsook Benjamin Franklin (uit Pennsylvania en manusje-van-alles, politieker, schrijver, uitvinder, wetenschapper) en John Adams (uit Massachussets, kozijn van Samuel Adams en tweede president van US) waren er ook. George Washington (uit Virginia, zijn huis is niet zo ver van bij ons, en eerste president van de US) kon er niet zijn, die was buiten oorlog aan het voeren. Thomas Jefferson (ook uit Virginia, zijn huis is ook niet zo ver van ons, en derde president van de US) schreef het meeste van de Declaration. Caitlin is daar trouwens ook al geweest. In de vergaderzaal daar in Philadelphia. Zie foto hieronder of blog Philadelphia.
De Declaration begint trouwens als volgt:
" We hold these truths to be self evident, that all men are created equal. And they are endowed by their Creator with certain unalienable rights. That among these, are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness."
Er is dan een heel goedoe in de geschiedenis. Tot 1783.
3 september 1783. Dan wordt de Treaty of Paris getekend. Het einde van de 'American Revolutionary War'. Die werd getekend voor de US door onder andere John Adams en Benjamin Franklin. Caitlin is nog niet in Parijs geweest. Geen foto's.
Er gebeurt dan weer van alles. Tot 1787.
17 september 1787. Op de Constitutional Convention in Philadelphia wordt de Constitution getekend. Onze buurman George Washington was de voorzitter van de Convention. Onze andere buurman Thomas Jefferson kon er niet zijn. Die was ambassadeur in Frankrijk. Caitlin was er hier weer wel bij. Zie foto hieronder of blog Philadelphia.
De ‘Constitution’ begint trouwens als volgt:
" We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, ensure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America'
30 april 1789. Dan wordt George Washington de eerste president wordt van de US. Dat gebeurde trouwens in New York City. Niet veel mensen weten dat. Caitlin is nog niet in NYC geweest. Weer geen foto's.
Daarna volgt John Adams, tweede president. Dan Thomas Jefferson, derde president. En dat gaat zo een beetje door tot Ronald Reagan vanaf 20 januari 1981 en dus nu den Obama natuurlijk.
Eh voila, zo hebben de hele Amerikaanse geschiedenis, met Caitlin, even snel uitgelegd. Graag gedaan.
Terug naar Boston. De hele Freedom Trail was heel interessant. Een aanrader. Na de wandeling hadden we dorst. Naar Cheers dus.
En 's avonds dan natuurlijk de kreeften.
Het was een fijne Day 1 in Boston. Binnenkort Day 2. Harvard. Met Caitlin.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
LooL ! man man man ik heb gelachen: goddelijk geschreven !
Geestige geschiedenisles! Ben benieuwd naar het verslag van Harvard. Leuke foto's trouwens van een mooi meisje!
Een reactie posten