zondag 2 augustus 2009

Boston Day 2: Harvard met Caitlin

We waren dus in Boston voor twee dagen. Het verslag van Day 1 kon je eerder al lezen. Nu het vervolg: Day 2.

Day 2 stond in het teken van de toekomst van Caitlin. Caitlin is ondertussen al bijna 6 maanden oud. Als verantwoordelijke ouders moeten we dus stilaan beginnen nadenken over de toekomst van onze dochter.

Veel hangt natuurlijk van Caitlin zelf af. Voorlopig zijn we gematigd tevreden. Caitlin’s dagelijkse rapporten van de creche zijn al bij al redelijk goed. Alhoewel we Caitlin al wel een paar keren hebben gezegd dat ze beter kunnen. Wat meer melk drinken bijvoorbeeld zou goed zijn. Caitlin krijgt ook wel eens Happy Gram – zie blog over Happy Hearts. Maar twee Happy Gram’s over drie maanden is toch te weinig vinden we. Vorige week hebben we echter Caitlin haar kwartaal-rapport gekregen. Soort van peilproeven in de creche. Dat was wel heel goed. Caitlin kan al omrollen, rechtop zitten en bijna kruipen. Er was dus geen tijd te verliezen. Het was tijd om Caitlin Harvard te laten zien.

Harvard is een van de acht ‘Yvy League’ universiteiten in de US. De anderen zijn Brown (Providence, RI), Pennsylvania (Philadelphia, PA), Yale (New Haven, CT), Princeton (Princeton, NJ), Cornell (Ithaca, NY), Columbia (New York City, NY) en Dartmouth (Hanover, NH).

Voor diegenen die dat graag weten, die Ivy League is trouwens gewoon een van de vele sportleagues waarin universiteiten competities hebben tegen elkaar voor football, basketball, baseball, atletiek en andere sporten. Andere leagues noemen bijvoorbeeld de Big 10, Sunbelt, Mountain West, Pacific 10, enzovoort.

Terug naar Harvard. We hebben twee mooie wandelingen gemaakt. Eentje in de Old Harvard Yard.





Hier zien we Caitlin voor een freshman’s dorm (soort van peda voor de eerstejaars-studenten).



En voor de Harvard Memorial Church.





En hier is Caitlin bij het standbeeld van John Harvard. John Harvard was een Engelsman die al zijn boeken en 779 GDP in 1639 cadeau gaf aan de New College. Ze hebben dan de naam van de New College maar veranderd naar Harvard College.



En hier is Caitlin bij de Harvard Law School. We wilden ook nog langs de Harvard Business School gaan, maar dat zal voor een andere keer zijn.



Na de wandeling in Harvard zijn we nog gaan wandelen langs de Charles-river.



En hier is nog een onnozele foto die werkelijk nergens op slaat.



Er was spijtig genoeg niemand aanwezig die zondag om Caitlin alvast in te schrijven voor het klasje van 2027. Maar ze heeft alles in ieder geval al eens goed kunnen bekijken. En we hebben ook al even gecheckt hoe Caitlin zou staan in het Harvard Crimson. Crimson is de soort van rode kleur van Harvard.



4 opmerkingen:

Papsy zei

De meest originele beschrijving en rondleiding door Harvard, die ik ooit gelezen heb.
Weeral schitterend geschreven !

Tina zei

Hahaha, je kan inderdaad niet snel genoeg Caitlin haar toekomst beginnen plannen, ongetwijfeld toont ze jullie nu al dagelijks dat ze briljant is. wij hebben hier ook zo'n klein genie rondlopen die zeker een aantal jaar kleuterschool zal mogen overslaan om rechtstreeks in een topuniversiteit terecht te komen. We laten jullie wel weten wanneer we in de buurt zijn om Lila in te schrijven;) xTina

Kurt zei

Zoals we ondertussen gewoon zijn gemaakt : alweer een leuk verhaal met mooie foto's erbij.
Thx. !!!

ele zei

Caitlin zo happy zien, is echt wel tof. Meer melk lijkt niet nodig.
En er bestaan een aantal nobelprijswinnaars die in de crèche ook maar 2 happy grams hadden.
De onnozele foto heb ik afgeprint en opgehangen voor als ik een slechte dag heb. Smile therapy.
see you!
ps: Siri mijn laatste e-mail gekregen?