maandag 6 juli 2009

4th of July 2009

We zijn ter gelegenheid van Independence Day de familie in Clearwater, Florida gaan bezoeken. Het is daar een leuke bedoening geweest in Florida. En warm.

Van DC naar Tampa Bay (Clearwater ligt vlakbij Tampa Bay) vlieg je met Southwest Airlines. Southwest is lekker goedkoop. Dat hebben we graag. Het meest opvallende aspect van Southwest Airlines is dat er geen genummerde plaatsen op het vliegtuig zijn. Je mag gaan zitten maar je wil. Maar er is wel een regeling met letters en nummers wanneer je het vliegtuig op mag. Allemaal een beetje zijn haar getrokken vinden we maar soit. Het maakt ook niet zo veel uit als je met een kindje van onder de 4 vliegt, dan mag je toch voor de anderen boarden. Toch handig zo’n baby.

Er zijn zo nog een aantal voordelen met zo’n baby die we aan het leren kennen zijn. Je kan nu overal rustig te laat komen. Je zegt dan ‘baby was nog aan het slapen’ of ‘baby moest nog in bad'. Je hoeft ook niet meer om te kleden als je een vlek hebt op je t-shirt. Je zegt dan ‘baby heeft een beetje gekwijld’ of ‘juist baby eten gegeven’. Allemaal handige zinnen tegenwoordig. En als je dan toch ergens bent en het is allemaal niet zo interesant, kan je je altijd met de baby bezighouden. Dat is dan een win-win situatie. Je spendeert quality-time met je baby en je hoeft niet naar het gezeur van die andere mensen te luisteren.

Anyway, terug naar Florida. 4th of July, 2009 zal dan de geschiedenis ingaan als de eerste dag van Caitlin op het strand en in de zee. ‘Honeymoon Island' noemde het strand. De zee is voor de gelegenheid de Gulf of Mexico. En het resultaat zie je hieronder. Trouwens, voor we hier de naam krijgen van ontverantwoordelijke ouders, Caitlin is in totaal en volledig beschermd met hoedje, zwempamper, surf-shirt, en factor 100, voor deze foto’s exact 1 minuut en 20 seconden half in de zon geweest. Zo dat is dan ook weeral op gehelderd. Ze vond het in ieder geval allemaal fantastisch. Ze heeft ook niet te klagen, papa zijn eerste keer op het strand/zee was waarschijnlijk in Blankenberge. Naast de pier. En het regende dienen dag.

Hier is dan de Surf-babe



Met daddy



Met mommy



Met uncle Robin and daddy



Met grandpa, uncle Robin and daddy



Er gebeurde trouwens allerlei zaken die dag op het strand

Er was iemand vlinders aan het inventariseren



Iemand met grote plannen die avond



Er was ook iemand aan het verhuizen



De dag was nog niet gedaan natuurlijk. De feestelijkheden voor de 4th of July moesten nog beginnen. De 4th of July is hier in de US nogal een belangrijke gebeurtenis. Amerikanen begroeten elkaar die dag dan ook met 'Happy 4th'. We hoorden dat de eerste keer een paar jaar geleden en dachten in eerste instantie aan een vrolijke auto.

Zonder gekheid. De 4th of July is een heel belangrijke gebeurtenis voor de Amerikanen. Ze eten die dag dan ook hamburgers klaargemaakt op de BBQ. Dat is een traditie. Daar werken we uiteraard graag aan mee. Het waren dus hamburgers bij aunt Susan en uncle Don. Daar gingen we naartoe. In stijl weliswaar.

Caitlin helemaal juist uitgedost met de juiste kleuren en Stars And Stripes



Met de juiste auto



Aangekomen bij de vlag



Foto met great grandpa, former US Marine Corps colonel en 3-time war veteran Joe Beno



Foto met aunt Susan



En Caitlin is Amerikaans staatsburger dus ze wou voor de speciale dag even laten zien dat ze nu haar voeten in haar mond kan steken



En dat ze haar tong al kan uitsteken



Wie is er toch verantwoordelijk voor de opvoeding van dat kindje ?

Het was dus een zeer fijne avond.

De volgende dag zijn we nog samen met Joe naar de kerk geweest. Heel mooi kerkje trouwens. Op een eiland bij Clearwater beach. In Amerika zitten de kerken altijd vol. En zit de sfeer er ook altijd goed in. Flink meezingen met alle performers. Altijd een paar keren gelach en applaus. Na de communie, stelde de pastoor nog voor dat alle kindjes die graag een zegen zouden krijgen ook nog naar voor mochten komen. Siri en Caitlin dus naar voor. En applaus van alle banken !? Jawadde. Dat hadden we nog niet meegemaakt.

En nog een paar andere fotos voor de liefhebbers.







Ja, het was een fijne 4th of July. Met dank aan Aunt Susan, Dominique, great grandpa Joe, grandpa, uncle Don en uncle Robin.

2 opmerkingen:

Papsy zei

Wat een fantastische reeks foto's !

Julie Coffyn zei

Leuke foto´s. Caitlin is echt een schatje ! Amai, uncle Robin is ook al een gote geworden. By the way, was ook op het strand op the 4th of july maar had me jammergenoeg niet genoeg ingesmeerd en nadien wat last gehad van verbrande rug. Gelukkig dat Caitlin wel genoeg beschermd was ;-)