vrijdag 25 november 2016

Happy Thanksgiving (2016 editie)

Happy Thanksgiving ! 

 

Onze 2016 Thanksgiving ging een beetje speciaal zijn want Siri was er niet. Dat is spijtig. Maar Papsy was er wel. Dat is leuk. Verder hadden we grooooote vrienden Sander, Brent en Max ook uitgenodigd voor een traditionele Thanksgiving. Dat is heel leuk.

De drie componten van een traditionele Thanksgiving: beetje sport kijken (American Football), beetje zelf sporten (dienen American Football twee keer naar uwe kleine gooien) en traditioneel Thanksgiving dinner (te grote kalkoen in de oven met veel te zoete sweetpotatoe-puree, gigantische  pumpkin-pie, etc ... ).

We hebben het allemaal wel een beetje veranderd. American Football al snel vervangen door voetbal bijvoorbeeld. Dat was gemakkelijk. Maar geen Siri in huis, en toch een traditioneel Thanksgiving dinner organizeren. Wat moest dat worden ?

Meeste mensen (wijzelf incluis) zouden zeggen, dat gaat een fiasco worden. We zijn namelijk geen Piet Huysentruyt. Of Svea. Verre van. Ons moeilijkste gerecht hebben we ooit eens gemaakt twintig jaar geleden met grooote vriend Geert aan de zee in Koksijde voor al onze vrienden. Pannekoeken. Na een halve pannekoek had iedereen genoeg. En hoefde de volgende drie dagen ook niet meer te eten. Bijzondere voedzame pannekoeken waren dat.

Een heel Thanksgiving dinner ging dus moeilijk worden. Hoe gingen we dat oplossen ? Vier oplossingen gevonden:

1) Delegation. Grooote vriend Sander gevraagd om het voorgerecht te maken.  Sander is wel een uitstekende kok.
2) Outsourcing.  Het dessert (de pumpkin-pie) in HEB gaan kopen.
3) Teambuilding. Papsy en de kindjes inschakelen om te helpen.
4) Cutting Corners. De kantjes eraflopen. In plaats van zo een grote vogel in de oven te steken, gingen we de hele kalkoen vervangen door kalkoenfilets op de BBQ.  En de suiker hebben we ook weggelaten uit de sweetpotatoe-puree.

Hoe is het uitgedraaid ? Het is uitgedraaid op een groot success.

De voorbereiding ging helemaal goed.

De kindjes hebben alle (!) boontjes gesneden.


Verder was onze beschikbare hulp weliswaar beperkt.


Alle klassieke ingredienten van het Thankgiving menu kwamen in orde: errellen, sweetpotatoe-puree, boontjes met spek.



Tafel ook.



Alles was klaar tegen 10 uur 's morgens. Dat was belangrijk want United speelde ook nog in de namiddag en dat wilden we graag zien natuurlijk.  

Tegen een uur of vier waren Sander, Brent en Max daar.

Voetballen, zwemmen en aperitief ging helemaal goed.






En dan kwam er het voorgerecht van Sander dat regelrecht spectaculair was ... zo lekker !


Sander is inderdaad een uitstekende kok.  Ondanks het feit dat we zelf nog bijna het hele gerecht om zeep hadden geholpen. Lang verhaal. Sorry Sander.

Van ons eigen middengerecht is ook niemand ziek geworden.


En dessert was een slam dunk natuurlijk.


Het was een heel fijne Thanksgiving.  We zijn thankful voor onze gezondheid, job, familie, vrienden en United die eindelijk nog eens kon winnen gisteren.


En we zijn speciaal thankful voor Sander, Brent, Max en Papsy om samen Thanksgiving 2016 te vieren met ons.





Geen opmerkingen: