maandag 21 november 2016

Squirmy en Squigly


Siri zit twee weken in Belgie.  Papsy zit twee weken in Texas. Papsy was hier vorige week (school- en werkweek) en deze week (Thanksgivingvakantieweek). En in het weekend proberen we altijd een paar leuke dingen te doen.  Zoals vorig weekend: gaan vissen.

Het was de eerste keer vissen voor de kindjes.  En het was zelfs de eerste keer vissen voor Papsy. Na 73 jaar.  Allee vooruit. Nooit te oud voor iets nieuws te leren zeker ?   Alhoewel ...

Wijzelf kennen eigenlijk niks van vissen, maar het is af en toe wel eens leuk om te doen. We hadden zelfs nog een hengel en een visgeriefdoos. Met dobbers, haakjes en een heleboel andere dingen waarvan we geen idee waarvoor ze dienen.


Soit, de kindjes, wij en Papsy, dat zijn vier mensen, dus we zijn eerst de zaterdag nog een drie hengels gaan bijkopen. Plus extra visgerief, haakjes en weeral een heleboel dingen waarvan we geen idee hebben waarvoor ze dienen. Allemaal gaan kopen in de Walmart. Dat hebben ze daar allemaal. Het visgerief is de rayon naast de wapens.  De rayon van de wapens is naast die van het speelgoed.  Allemaal goed te vinden daar in de Walmart hoor.

Zaterdagavond al die hengels, haakjes, etc nog in elkaar gezet. Plus de emmer en het touw klaargelegd. Vermits we niks van vissen kennen, hebben we dan maar zelf onze visregels uitgevonden. Allee, twee regels dan. Dit zijn onze twee visregels.

1) "Ge kunt niet gaan vissen zonder nen emmer en een koord."  Check.


2) "Ge moet uw materiaal op voorhand goed testen."  Check.




Dat het er een beetje belachelijk uitziet dat ge in uw zwembad staat te vissen, hoor ik u zeggen.

Mmm. Misschien wel. Hopelijk hebben er niet te veel mensen dat gezien ...

Onze twee visregels. Meer moet dat niet zijn he. Maar we waren helemaal klaar.

Zondagmorgen.  Op naar Lake Conroe.  Eerste stop. Aas gaan kopen he. Wormen.  Kindjes vonden die geweldig.


Tweede stop. Boot huren. En wij weg.  Caitlin en Jack aan het stuur.



En dan maar vissen.  Wormen aan de haak.  Vislijnen het water in, en klaar ....



En niks ...

En .......  niks ...

En ............  niks ...

Lunch dan maar. Pasta. Gene vis.


Maar we begonnen wel een paar dingen te leren nu.

1) De kindjes vonden het spelen met de wormen geweldig. Op den duur hadden al die wormen al namen ook. Squirmy en Squigly. En broertjes en zusjes: Wiggly en ben ik vergeten.  En dan ineens hadden die ze zelfs half-broertjes en zusjes, als we die in twee sneden om aan de haak te hangen (haha zelf opgekomen).


2) Papsy is gene goeie visser. We hebben zijn lijn meer keren ontward dan de kindjes te samen.  Hij heeft ook nog een paar keren het anker gevangen.  En na de lunch is hij erin geslaagd om de lijn te breken, weg gewicht, dobber, haakjes, aas, enzovoort. Hij mocht dan het dek gaan schrobben.


En verder nog steeds ...........   niks ...

En toen hadden we toch wel beet zeker.



Een catfish gevangen.  Woehoe !   Iedereen enthousiast.   Toch wel heel leuk dat we uiteindelijk iets hadden gevangen. Na al die voorbereidingen in ons zwembad.  De emmer en het touw kwamen goed van pas. De twee visregels hadden gewerkt.  En een catfish hoort bij de "haai-achtigen". We hadden dus eigenlijk een haai gevangen. Jawsome ! (niet zelf opgekomen).

Het was een bijzonder leuke dag.

Oh ja,  de catfish hebben we teruggezet. Squirmy, Squigly en hun half-broertjes en zusjes, hebben we mee naar huis genomen.  Ik denk dat de meeste vissers het omgekeerde doen. Maar allee wij het zo gedaan.

Die wormen wonen nu hier op het terras. In een amazon-doos.


Waarschijnlijk nog een week. Tot Siri thuiskomt. Dan gaan ze weg moeten denken we.  Tenzij we ze ergens verstoppen, misschien best binnen het huis dan, want het begint ook wat koud te worden voor Squirmy en Squigly.

En met dank aan Papsy voor de sponsoring van de hele onderneming.

Geen opmerkingen: