dinsdag 15 december 2015

Thanksgiving 2015

Thanksgiving was op donderdag 26 november, al een tijdje geleden alweer. De week van Thanksgiving hebben de kindjes vakantie en op Thanksgiving Day deden we een feestje bij ons thuis.
Omdat we dit jaar ons gebruikelijke 4th of July feestje hadden overgeslagen omdat we toen in Punta Cana zaten, besloten we deze keer een groot Thanksgiving feest te doen.  We hebben immers veel om dankbaar over te zijn.  We vierden met 12 volwassenen en 15 kinderen ... meteen ook de maximum capaciteit qua zitplaatsen in ons huis.

Om de dag te starten, deden we eerst een boswandeling. Er is niks zo goed als de gezonde, frisse buitenlucht en actieve inspanning om een hongertje op te wekken. Alleen was het 25 graden en vochtig, dus een echte herfstwandeling kun je dat toch niet noemen. En na 2 km stappen stonden we plots terug aan het vertrekpunt, omdat we blijkbaar de verkeerde loop hadden genomen. Die extra portie chocomousse hadden we dus ook nog niet verdiend...

Eenmaal thuisgekomen, sprong het kleine volkje in het (ijskoude) zwembad en begonnen de mamas alvast met het eten te prepareren.
Nu ja, veel werk was daar niet aan, want iedereen had een schotel meegebracht. Dat vind ik nu zo plezant aan een etentje organiseren in de US. Iedereen zorgt voor iets, en met een minimale inspanning wordt een diner op tafel getoverd.

Onze Belgische vrienden brachten aperitiefhapjes mee (gevulde champignons, dip en groentjes), de Noorse gasten hadden het voorgerecht voorzien (wortelsoep), de Amerikanen brachten alle sides mee (worteltjes, spruitjes, cranberries, puree, etc), Christophe bakte het varkenshaasje, terwijl Svea de sausjes (champignon saus en boursinsaus) maakte, en ook al het opwarmen/opdienen etc coordineerde. En daarna was er nog een heel dessertenbuffet (chocomousse, pecan taart, pumpkin pie, pavlova.... - teveel om op te noemen)...

De kindjes aten eerst, die kregen een pasta buffet, want spruitjes en witloof en zo, daar doe je hier niemand een plezier mee. Nadien vertrokken de kindjes met hun zaklampen naar buiten en die hebben we van de hele avond niet meer gehoord. Of toch, om 7.30u kwam Caitlin vragen of ze prettyplease mocht gaan slapen...terwijl de rest om 10u nog aan het feesten was.
Ik had voor de gelegenheid de tafel in onze "formal diningroom" gedekt. We eten daar eigenlijk nooit, maar is toch wel handig voor een grote groep.

En zo vierden we onze vijfde Thanksgiving in Texas... Het was een erg leuke dag, met heel veel dingen om dankbaar voor te zijn!




Geen opmerkingen: