donderdag 17 december 2015

Sinterklaas 2015

Nu ik toch wat achterstand aan het inhalen ben, is het nu de beurt aan Sinterklaas.
Sinterklaas bestaat uiteraard niet in de US, en in principe zou ik dat ook een beetje overslaan, want het is nu niet dat de kinderen zoveel kennen van de sinterklaas traditie, en zo vlak voor Kerst zie ik daar ook niet echt het nut van in... Maar ze gaan natuurlijk naar de Nederlandse school, en daar zijn ze natuurlijk wel serieus met de Sint bezig. En voor hun Nederlands is het ook wel erg goed, want elke avond 10 minuten naar het sinterklaasjournaal kijken op Nederland (met Diewertje Blok), helpt echt wel.

De schrik voor de pieten is nu officieel verleden tijd. Vorig jaar waren zowel Caitlin als Jack doodsbang voor zwarte piet, maar dankzij het sinterklaasjournaal is dat nu helemaal rechtgezet. Caitlin's favoriete piet was Zielige Piet (rommelpiet) en Jack was helemaal weg van Piet Paniek. Sinterklaas in Nederland is echt wel helemaal anders dan in Belgie!!!

De Sint bracht dit jaar een aantal (heel bescheiden) geschenkjes: voor elk een boek van Octonauts en van Wild Kratts, een paar prullen en wat chocolade. De chocolade vonden ze vies, want blijkbaar smaakte die toch niet naar "Belgische chocolade"... Caitlin weet heel goed, en verkondigt aan iedereen die het wil horen, dat Hershey's (=amerikaanse chocolade) smerig is.

De sinterklaasliedjes hebben we niet genoeg geoefend, maar toch hebben ze op 5 december voor de schoorsteen 2 liedjes gezongen. Luister vooral naar Caitlin's wel heel Hollands accent voor sommige woorden. En Jack met zijn gemompel lijkt precies een voetballer die het volkslied aan het lipsyncen is... Ze hebben allebei duidelijk evenveel zangtalent als hun ouders....


Geen opmerkingen: