zondag 23 augustus 2015

't Is weer voorbij, die mooie zomer....

Ik herinner me 4 juni 2015 nog heel goed: dat was de laatste dag van Kindergarten en tegelijk de eerste dag van de 11 weken durende zomervakantie. Ik ben een zomerpersoon en kon niet wachten om de zomer in te zetten, maar was tegelijkertijd een beetje bang hoe dat zou lopen. Ik gunde de kindjes de zomer van hun leven - denk: zon, water, watermeloen, vriendjes, BBQ... - maar de realist in mij besefte dat dat als werkende ouders een heel zware taak zou worden. Vooral omdat we dit jaar voor de eerste keer niet op een doorlopende creche konden rekenen.

En plots is het vandaag 23 augustus. Morgen begint een nieuw schooljaar. Dan worden de zwempakken ingeruild voor boekentassen en ochtendstress. Waar zijn die 11 weken zomervakantie naartoe?

Het moet gezegd: het was redelijk ingewikkeld om alles vlot te laten lopen, zowel mijn baas als de kindjes tevreden te houden, maar ik denk wel dat het een top vakantie was (voor de kinderen, althans. Ik snap nu waarom zoveel ouders een hekel hebben aan zomerverlof!).

Dit hebben de kinderen de afgelopen 11 weken uitgespookt:

Weken 1-3: Jack naar de creche, Caitlin naar zomerkamp op Jack's school. Eigenlijk zouden we het ons gemakkelijk kunnen gemaakt hebben, en dit 12 weken aan een stuk hebben kunnen doen, maar eerlijk gezegd ben ik blij dat het maar 3 weken waren. Het leek een nogal saaie bedoening en ik had het gevoel dat Caitlin een beetje geintimideerd was door de oudere kinderen die nogal bazig deden over de kleintjes (en de monitrices die daar niets aan deden).

Weken 4-5: Gezinsvakantie naar Punta Cana! Heerlijk!!!!


Week 6: Science/legokamp voor Caitlin en Jack (halve dagen). Ze zaten in dezelfde groep, wat erg moeilijk te vinden is hier, aangezien kampen meestal starten vanaf 6 jaar. Ze vonden het super om experimenten  te doen en om met robotics te beginnen.

Week 7: na Punta Cana: het hoogtepunt van de vakantie: ZOOKAMP (camp Zoofari). Een hele dag (week) doorbrengen in de zoo. Dieren eten geven, op excursie gaan in de zoo, spelletjes spelen, gekke dierenliedjes leren.... dit was echt fantastisch. Het betekende wel dat we daarvoor iedere dag voor dag en dauw moesten vertrekken en naar downtown Houston moesten rijden. Ik kon daar gelukkig vanuit ons saleskantoor werken, maar het ochtend en avondverkeer was echt niet om te lachen. De kindjes vonden dat echter geen probleem en weten nu al dat ze volgend jaar weer op zookamp gaan.

Er waren uiteraard ook echte dieren op kamp, niet enkel knuffelbeesten, al was het wel erg leuk om elke dag door een rij van knuffelbeesten te worden begroet op weg naar kamp.

Week 8: Frozen kamp (Jack naar de creche). Zie vorige post. Ik moest tijdens deze week onverwachts op zakenreis naar Virginia, maar gelukkig kon ik op een vriendin hier rekenen om Caitlin om 8.30 op te halen aan de creche van Jack, haar naar kamp te voeren, haar om 15u terug op te halen, haar eten te geven en bezig te houden tot 18.45 en haar dan naar swimteam te voeren, waar Marc haar kwam ophalen. Eeuwige dank heb ik voor Kim, die ons uit de nood heeft geholpen.

Week 9: soccer kamp (halve dagen). Wat een hitte. Scheenlappen en hoge kousen en syntetische voetbalkleren zijn niet leuk om te dragen bij 36graden en in de brandende zon. Er was geen streepje schaduw, geen zuchtje wind. De kindjes hebben afgezien en waren blij als de week voorbij was.... Zodra ze thuiskwamen om 12u, sprongen ze in het zwembad en kwamen er tot s avonds niet meer uit.
Caitlin en Jack op het einde van de rij (in blauw en wit t-shirt)
Week 10: basketball kamp: heel wat beter dan soccerkamp, want dit was tenminste binnen... ze vonden dit al een pak leuker.  De Bonnie was toen ook aangekomen, dus dat maakte het al een pak leuker in de namiddag.

Week 11: Gymnastiek kamp. Hoe vinden ze het toch uit? Afin, het is eigenlijk meer een soort creche, waar de kinderen de hele tijd op trampolines kunnen springen.  Zowel Caitlin als Jack vinden het super leuk, dus als zij content zijn, zijn wij ook blij.

Naast een druk dagschema had Caitlin ook nog dagelijks zwemteam: van 18.45 tot 19.30 baantjes trekken in het plaatselijke zwembad. Ze heeft heel veel geleerd (crawl, rugslag, duiken, ...) en had er echt plezier in. Jack vond het minder leuk om iedere avond in de warmte naast een zwembad te zitten wachten tot zijn zus klaar was. Maar ja, meneer wou zelf niet meedoen, dus dat komt er dan van.
Caitlin duikt onder de witte vlag (voorlaatste baan)
Op het einde van swimteam was er ook een "swim meet", een mini zwemwedstrijd, en Caitlin werd 2de van haar groepje.
TROTS!
Maar gelukkig was er deze vakantie ook nog veel tijd voor watermeloen en plezier met vriendjes!


Het was een mooie zomer, niet te geloven dat het alweer voorbij is.

Geen opmerkingen: