vrijdag 28 augustus 2015

Back to School 2015-16



Het nieuwe schooljaar is ondertussen 5 dagen oud. Het was iedere morgen nog een beetje moeilijk om op tijd op te staan, en aangezien dit jaar Jack ook voor 8u op school moet zijn, en zijn school verder is dan die van Caitlin, moeten we echt wel op tijd vertrekken. Als we niet om 7.25 op de fiets zitten, zijn we te laat.... Het was deze week nog een beetje wennen aan de nieuwe routine, maar alles is goed verlopen.

De kindjes vinden hun nieuwe klassen geweldig! Caitlin is super blij met Ms. Hake, een juf die uit Colorado komt en haar hele klas met Elanden (Moose) heeft versierd. Er staan wel 100 pluchen elanden op de kast. De juf heeft ook haar eigen wiskundeboek samengesteld en dat heet "Moose Math". Dat alleen al maakt wiskunde dit jaar blijkbaar super leuk. Er zitten slechts 3 kindjes uit haar klas van vorig jaar bij haar, want de school vindt het heel belangrijk om elk jaar de klassen zoveel mogelijk te mixen, (onder meer) zodat er geen kliekjes worden gevormd. Dit jaar zitten er 2 Russische, 1 Noors en 4 spaanstalige kindjes in de klas. Met Caitlin erbij zijn dat 4 talen en 8 meertalige kinderen op 20. Niet slecht, qua internationale invloed voor een publieke school. 
Jack is ook heel blij met zijn klas/juf. Het gaat er al heel serieus aan toe, vandaag moest hij al zijn eerste "spreekbeurt" geven, over zijn familie. Beniewd hoe dat gegaan is, want hij is nog een beetje verlegen in de klas. Hij zit aan een bank bij zijn beste vriend Sawyer, en volgens mij zal de juf dat heel snel moeten veranderen... Gisteren hadden we al ouderavond, en hoewel Jack bij de jongsten is in de klas (de meesten worden 6 en hij moet nog 5 worden), was de juf toch erg onder de indruk van wat hij al weet en kan. Hij is blijkbaar ook de enige die over de middag tijdens het uurtje "quiet time" niet in slaap valt, en alvast zijn huiswerk voor de volgende dag voorbereidt. Helemaal de papa!

Deze week was nog rustig, maar vanaf volgende week beginnen dan ook de buitenschoolse activiteiten: 
- Maandag: Nederlandse School voor beide (15.45 - 18.00)
- Dinsdag: Girls Scouts (Caitlin) (15.30 - 16.30)
- Woensdag: Voetbal (Caitlin) (17.15 - 18.15)
- Donderdag: Voetbal (facultatieve proftraining voor Caitlin) (18.00 - 19.00)
- Vrijdag: Voetbal (Jack) (18.15 - 19.15)
- Zaterdag: voetbal matchen Caitlin+Jack
- Zondag: Catechese Caitlin (16.00 - 18.00)
Phewwww.... ik word al moe als ik er alleen al aan denk.... 
Maar het is in ieder geval leuk te zien dat ze allebei graag naar school gaan en gemotiveerd zijn! 


Geen opmerkingen: