zondag 16 augustus 2015

Moederdag 2015 (den echte)

De echte moederdag is 15 augustus. Dat is al eeuwig zo. Al die andere "moederdagen" in mei zijn geen echte. Uitgevonden door bloemisten in samenwerking met pralinewinkels en Hallmark. Het is maar dat ge het weet.

De moederdag van 2015 beloofde speciaal te worden. De bonnie was namelijk in Amerika. De woorden van broer Eric waren als volgt: "na tien jaar is het nog eens aan u". Broer Eric is gekend voor zijn wijze uitspraken.

Allee dan. En we hebben dan maar fantastisch gedaan. Al zeggen we het zelf. 's Morgens was de tafel voor dag en dauw gedekt met een kaartje, een bloemetje, een snoepcadeautje en een echt cadeautje voor de twee mama's aanwezig: Siri en de bonnie.

Na het uitgebreide ontbijt, tijd voor de dagtrip. We gingen naar Galveston. Galveston is geen achtste wereldwonder, maar het is dichtbij en we kennen daar goed onze weg. Plus, naar de zee gaan is altijd leuk voor iedereen, zeker voor de kindjes.  Voor de bonnie ging het zelfs de eerste keer zijn met de voeten in de Golf van Mexico.

Na de lunch in Fishtales, op naar het strand. Hier zien de tewaterlating van de Bonnie. Voor de eerste keer in Golf.

Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. We gingen een kasteel maken.


Dat al snel meer op de Mont St Michel begon te lijken.  Ook goed natuurlijk.



Na al die strandarbeid, tijd voor een snack. Op naar de oude stad Galveston. De oude stad Galveston is eigenlijk maar een straat: The Strand.


Daar gingen naar La Kings. Een traditionele confectionary.  Dat ziet er dan zo uit.  Prachtig eigenlijk.






En ze hebben er ook superlekkere cream glace.


Siri haar favoriete smaak is butter-pecan. De bonnie haar favoriete smaak is pistache.


De mama's vonden het een geweldige dag. En niet alleen de cream glace ... denk ik ...   Maar dat maakt natuurlijk niet uit. Siri is een fantastische mama voor Caitlin en Jack. De bonnie was en is een fantatische mama voor Marc en Eric. Bonnie, Eric en ik zeggen dat niet genoeg, maar dank je wel om vroeger zo goed voor ons te zorgen en om ons zo goed opgevoed te hebben. Dat moet ook af en toe eens gezegd en gevierd worden. Op 15 augustus wel te verstaan.

Geen opmerkingen: