zaterdag 18 oktober 2014

Tien op tien voor schatteke: Jack's 4th birthday party (met één minpuntje)

Onze zoon werd afgelopen dinsdag 4 jaar. Dat betekende een verjaardagsfeestje vorige week zaterdag. Siri had alles perfect voorbereid en georganizeerd. We hebben er zelf helemaal niets aan dood gedaan. Siri heeft (waarschijnlijk daardoor) een perfecte tien op tien gescoord op "The Official American Kid's Birthday Party Rules". Zie ook post vorig jaar.

Een korte herinnering aan de tien regels. 

Regel 1: thema is verplicht. Voor jongens tussen 2 en 5 moet dat cars, piraten of dinosaurussen zijn.
Regel 2: thema moet overal terug te vinden zijn (uitnodigingen, goody bags, versiering, etc, ...)
Regel 3: correcte locatie
Regel 4: sfeer zo oncomfortabel mogelijk voor aanwezige papa's
Regel 5: eerst samen activiteiten doen
Regel 6: cadeautjes uitpakken
Regel 7: taart met kaarsjes
Regel 8: Jack blijft als laatste aan tafel omdat hij altijd het meeste taart eet
Regel 9: er moet ne pinata zijn
Regel 10: niet blijven plakken

Jack had er zelf nog een regel aan toegevoegd, namelijk: hij wou alleen maar de jongens van zijn klas uitnodigen. Geen meisjes was zijn uitdrukkelijk verzoek. 
Dit is hoe het allemaal gegaan is. 

Regel 1: thema is verplicht en voor jongens moet het cars, piraten of dinosaurussen zijn. Jack had "Hot Wheels" gekozen. Dat was perfect voor ons. Hot Wheels zijn autookes zoals wij vroeger matchbox hadden en Hot Wheels kosten maar een derde van al dat Disney Cars gedoe. Goeie zaak dus.  1/1 voor Siri. 
Regel 2: thema moet overal terug te vinden zijn. Kijk maar: uitnodigingen, borden, slingers, goody bags, ....  2/2 voor Siri. 


Regel 3: correct locatie. Er zitten maar vijf jongetjes in Jack zijn klas, dus het feestje konden we nog gemakkelijk bij ons thuis doen.  Vijf jongetjes van 4 + Jack + Caitlin, dat ging wel lukken bij ons thuis. Ook goedkoper dan een zaal afhuren. Mooi zo. 3/3 voor Siri. 


Regel 4: oncomfortabel voor papa's. Gewoonlijk komen de mama's naar de verjaardagsfeestjes en blijven daar dan voor toezicht. Van uwe kleine afzetten en twee uur later komen halen, is hier in Amerika geen sprake. Dat zou overkomen als zeer ontverantwoordelijke ouders. Gewoonlijk zijn er dus op die feestjes 5 tot 10 mama's en gewoonlijk ene zielige papa. We weten dat uit ondervinding. En inderdaad, een van de vijf vriendjes van Jack was met zijn papa. We hebben zelf ons best gedaan. Pintje aangeboden, football op TV opgezet, maar het blijft toch moeilijk voor de papa's. Zie vanachter op de trap.  Ja zeg. 
Regel 5: samen activiteiten doen. We hadden Mrs Trehan, de babysit van de kindjes, gevraagd voor painting en voor de rest .... boys will be boys. Speelkamer, Jack's kamer, buiten, ...  




Regel 6: 5 vriendjes dus 5 cadeautjes voor Jack, we hebben die dan maar zondagmorgen uitgepakt. Niet te veel zoeken achter die Spiderman. Jack moet van die spinnenvent niks hebben dus dat is al terug naar de winkel. 




Regel 7: taart met kaarsjes en Happy Birthday zingen. 
Regel 8: Jack eet het meeste taart. 
Regel 9: er moet ne pinata zijn. Onze pinata was deze keer nen aap. 
Maar jongetjes van vier hebben toch niet echt voldoende tennis of baseball techniek, dus na een half uur kloppen ... 


zag die pinata er nog volledig intact uit. 
We hebben dan maar een handje geholpen.
Regel 10: niet bijven plakken. De belangrijkste regel voor als ge het feestje thuis organizeert. Inderdaad de uitnodiging zei van half drie tot half vijf, dus klokslag half vijf was iedereen er vandoor.  Mooi zo. En 10 / 10 voor Siri. 

Een hele leuke dag voor Jack en perfect georganizeerd door Siri. Op één minpuntje na. Een van de vriendjes van Jack had er niets beter op gevonden dan al het krijt voor op de grond te tekenen, in het zwembad te gooien.  Dat moest er uit en met een net lukte dat niet.  Dus inderdaad, op 11 oktober hebben nog eens een frisse (!) duik genomen.

Zaterdag dus achtereenvolgens nen aap een mep verkocht en krijtjes opgedoken uit het zwembad ... nooit gedacht dat we ooit in ons leven zo een zin zouden neerschrijven. Maar we hebben dan precies Siri toch nog een beetje geholpen ... Maar proficiat schatteke 10 / 10. En Jack vond het allemaal geweldig ! 

En dinsdagmorgen was het dan de echte verjaardag. Met kaartjes en meer cadeautjes (van Caitlin, mama, papa). 

Hier zien we alle kaartjes en cadeaus. 
 Aandachtig kaartjes lezen.
En hartelijk lachen met een kaartje. 
Cadeautjes uitpakken. 
En cadeautjes laten zien en ermee spelen. 

Gelukkige vierde verjaardag jongen. 

Geen opmerkingen: