zondag 5 oktober 2014

Birthday Bash

Twee weken geleden vierden we Marc's verjaardag. Vorig jaar vierden we de big "Four O" met ons tweetjes in New Orleans, dit jaar gingen we op een familieuitstap, die de birthdayboy zelf had georganiseerd. Naar de mooiste plek in Florida: Clearwater Beach. Daarbij had hij vooral mij en de kindjes plezier gedaan. Mij, omdat Clearwater voor mij altijd een beetje thuiskomen is, en de kindjes, omdat in Clearwater Aquarium twee beroemde dolfijnen wonen...

We vertrokken op vrijdag ochtend uit Houston, waardoor Caitlin een dagje school miste, maar dat vond de juf niet zo erg, en zaten op het middaguur in een strandbar met een garnalencocktail (bij Frenchies - voor de Clearwater-kenners). Jammer genoeg hadden we niet veel geluk met het weer toen we aankwamen: regen, grijs, wind...  het ideale weer dus om Winter te gaan bezoeken.

Voor wie geen idee heeft wie Winter is... Winter is een dolfijn die in 2007 is gered op een strand in Florida en die haar staart is verloren. Winter wordt verzorgd in Clearwater Aquarium en is na de film "a Dolphin's Tale" super bekend geworden. Althans toch in de US. Winter heeft nu ook een nieuw vriendje, Hope, en het hele verhaal daarover is in Dolphin's Tale II te zien. Caitlin heeft al jaren een Winter dolfijn pluchen beest, en dus was een bezoekje aan het aquarium een absolute must.
Hallo Winter!
We zagen hoe de verzorgers de dolfijnen verzorgen, masseren, en opnieuw leren zwemmen. Er waren ook gewonde zeeschildpadden, pelikanen en kleine haaien, die, wanneer ze sterk genoeg zijn, terug in het wild worden losgelaten.
Omdat een Dolfijn zonder staart niet goed kan zwemmen, heeft Winter een staart-prothese, en zwemt ze nu weer als de beste. 
Na een klein half uur ooohhhs en aaaahhhs van de kindjes, kwam dan de vraag of ze nu ook in de giftshop iets mochten kiezen. En omdat we op vakantie waren, en het papa's verjaardag was, en omdat Caitlin al een dolfijn heeft en Jack nog niet, etc etc... stemden we toe en mochten ze elk 1 ding kiezen.

En toen gebeurde dit:

Voor we goed en wel wisten wat er was gebeurd, stapten we buiten met 2 pluchen dolfijnen (winter en Hope), een pelikaan (Rufus), een gewonde zeeshildpad (Mavis) en een strand-rescuevoertuig...
Iedereen die ons buiten zag komen schoot in de lach, omdat wij - naieve ouders - in de commercie val waren gelopen. Ach ja, alle opbrengsten gaan naar Hope & Winter's (en de andere dieren) verzorging, dus we zullen het maar zien als een goede daad.

's Avonds gingen we gezellig aperitieven bij Aunt Susan en Uncle Don.
En Jack vond het geweldig om alle brillen van Don te testen..
In ons hotel werden we vrolijk begroet door Lisa, een blauwe Macaw papegaai die in de lobby woont. En daar liep ook nog een andere vreemde vogel rond, die ballonbeesten voor de kindjes maakte (een dolfijn en een schildpad... een zeer originele keuze van onze kinderen).  Ballonbeesten zijn trouwens een heel slecht idee om op vakantie aan kinderen te geven. Als het ballonbeest in de loop van de dag kapot gaat, zijn de kleintjes ontroostbaar, en als ze niet kapot gaan, dan moet je ze op t einde van je verblijf toch achterlaten in het hotel of in de huurauto (want kan uiteraard niet in de valies of in de handbagage), en dan vloeien er ook tranen. De ballonenman proberen we de volgende keer te vermijden!
2 Ballonbeesten en Lisa
Op zaterdag zag het er 's morgens nog kwikkelachtig uit, dus gingen we op bezoek bij Grandpa Joe, die het super leuk vond om de kindjes te zien. En Jack vond het uiteraard geweldig om alle fotos van vliegtuigen in Grandpa's huis te zien.

En dan...klaarde het weer miraculeus op en trokken we snel richting strand.

Er werden zandkastelen gebouwd, gezwommen, naar schelpjes gezocht, een visser geholpen om de netten binnen te halen (en Caitlin gooide al zijn kleine visjes terug in de zee en werd daarbij bijna aangevallen door een grote massa meeuwen).

Kortom: de perfecte dag...

En 's avonds gingen we bij zonsondergang iets eten op 't strand, de perfecte afsluiter van een super verjaardagsweekend.

Gelukkige verjaardag, schatteke, en bedankt om dit fantastisch weekend te organiseren! Het voelde een beetje alsof we allemaal jarig waren.

Geen opmerkingen: