dinsdag 28 oktober 2014

Running Buddies


Marc heeft de loopmicrobe al een tijdje te pakken, ik loop ook mijn wekelijkse kilometers (niet met hetzelfde enthousiasme als Marc, maar toch) en plots zei Caitlin dat ze ook zin had om te starten met lopen.

We schreven haar dus in bij de Juniors Running Club, een groep voor 3 tot 12 jarigen, die tot 3keer per keer per week samen komen om rondjes te lopen. Op elke loopdag noteert de coach hoeveel kilometers ieder kindje heeft gelopen, en het is de bedoeling dat elk kindje tegen begin februari in totaal 24 mijl (=38km) heeft gelopen. Vervolgens mogen de kinderen de laatste 2 mijl (3km) op de dag van The Woodlands Marathon lopen, en krijgen ze net als alle echte marathonlopers een marathon-medaille.
Caitlin loopt op zaterdag en zondag, en haalt momenteel anderhalve mijl (2.4km) per sessie. Voorlopig heeft ze al 11 mijl op haar naam staan. We zijn al bijna halfweg! Het is echt leuk om samen te doen. Op zaterdag is het een mama-dochter uitje en lopen Caitlin en ik samen. Op zondagmiddag gaat Jack ook meestal mee, en lopen we dus alle vier. Jack doet dat trouwens ook heel goed, en kan al makkelijk een mijl meelopen op zijn "kortere" beentjes. Hij geeft niet op en probeert iedereen voor hem in te halen, vooral als er meisjes voor hem lopen. Dat kan hij niet goed verdragen, haha. Caitlin vraagt al sneller om een rondje te mogen wandelen, maar is dan toch altijd heel fier als je aan de coach haar arm vol streepjes kan tonen (per gelopen ronde krijgen ze een streepje op de arm).

Caitlin en ik zullen dit jaar de Turkey-Trot lopen, een race op Thanksgiving. En Marc en Caitlin zijn alvast ook al ingeschreven voor The Woodlands Marathon in Maart. En daar kijkt ons klein meisje echt al wel naar uit!
Caitlin is het gele lopertje in het midden van de foto. 

Geen opmerkingen: