zondag 26 oktober 2014

Character Trait: Responsibility

In Caitlin's school - en wellicht in iedere basisschool in Amerika - staat iedere maand in het teken van een belangrijke karaktertrek. Zo was September de maand van Responsibility (verantwoordelijkheid) en October staat in het teken van Respect. Aan de leerlingen wordt uitgelegd waarom deze karaktertrek belangrijk is en hoe je verantwoordelijk, respectvol, geduldig, behulpzaam, etc kan zijn. 
Iedere maand kiest elke juf een leerling uit haar klas die de karakter eigenschap van die maand het beste belichaamt. En voor de maand september, de eerste volle maand van haar schoolcarriere, werd Caitlin aangeduid als meest verantwoordelijke student uit de klas! 
Dat ging gepaard met een certificaat, een tegoedbon voor een gratis pizza van de pizzahut, een vermelding van alle gekozen leerlingen in de wekelijkse schoolkrant en een hele ceremonie op school, compleet met schoolfoto van alle verantwoordelijke leerlingen. 

Ze maken er echt een heel ding van op school en vragen ook aan de ouders om ook thuis te benadrukken wat een belangrijke eer dit is voor het kind ("Please praise your child on this wonderful acknowledgement"). Dit was de begeleidende brief bij het certificaat:
Caitlin was terecht erg trots en omdat we niet graag naar de pizzahut gaan, hebben we dan maar lekkere pizzas thuis gemaakt. Iedereen blij! 

3 opmerkingen:

grandma zei

Hi Caitlin, van harte gefeliciteerd met je onderscheiding ik ben harstikke fier op jou grandma

MSCJ zei

Dag mama! Caitlin is er ook heel blij mee. Maar vooral die pizza op vrijdagavond heeft bij haar een blijvend indruk nagelaten ;o))

Papsy zei

Zo'n fantastische kleindochter,
waar heb ik dat in godsnaam verdiend ?