donderdag 12 december 2013

Halloween 2013

Halloween ligt ondertussen al anderhalve maand achter ons en de suspens is er dus al helemaal af…. maar ja, deze oer-Amerikaanse traditie mag toch niet ontbreken in ons jaaroverzicht van 2013.

Alhoewel Halloween op de 31ste oktober valt, worden hier meestal het weekend voordien al Halloween feestjes georganiseerd, zodat het kostuum al een beetje kan ingelopen worden. In het geval van het spookje is dat echt een evenement op zich, want die doet niet liever dan een (beesten)kostuum aandoen. Laat haar niet in een prinsessenjurk paraderen, maar kikkers, pinguins en schildpadden, kunnen wat haar betreft op ieder ogenblik van de dag. Het gebeurt zelfs soms dat ze op een doodgewone zaterdag opstaat, snel haar kikkerkostuum (dat ondertussen al 2 maten te klein is) aantrekt, en dan de hele voormiddag "ribbit, ribbit" (het geluid dat Amerikaanse kikkers maken) door het huis springt. Het gekke is dat ze zich graag verkleedt, maar als de dood is voor "verklede" mensen. Doodsbang, huilbuien en paniek wanneer ze een volwassen persoon in kostuum ziet. Helemaal de papa…

Afin, er was dus een Halloween party in the Woodlands, en de kinderen wilden daar graag naar toe. Maar toen ze daar aankwamen, vonden ze het duidelijk maar niks...
Er werd ook een wedstrijd gehouden voor het allerbeste kostuum, en daar wilden ze dan plots ook heel graag aan meedoen. 
Maar eenmaal op het podium - na een half uur geduldig in de rij te hebben aangeschoven - hadden ze het wel gezien, en kon er zelfs geen lachje naar de jury meer van af.
Ze hadden wellicht al door dat ze toch niet konden winnen van de 1-jarige piraat-deelnemer achter hen, die met volledige boot het podium kwam opgereden. 



Er werd nog het meest uitgekeken naar Halloween zelf en het feit dat ze mochten trick or treaten. Wij hebben daar ook niet zoveel ervaring mee, en we wisten niet zo goed wanneer we zouden moeten starten. Volgens mijn buurvrouw moesten we ons daarover geen zorgen maken. "Y'all will see when to go out". En inderdaad. Zodra de zon begon onder te gaan, werd de straat plots overspoeld met cowboys, piraten, prinsessen, spoken, monsters, etc….  Een heel leuke sfeer, echt apart. 


Flamingo en doggy stortten zich in het feestgedruis en er was geen houden aan. Ze liepen van deur tot deur en verzamelden meer snoepgoed dan ze ooit op een jaar zouden kunnen/mogen opeten. 
En zie, zelfs Marc liet zich inspireren door het enthousiasme van de kindjes en transformeerde die avond in Cat in the Hat (die met die gestreepte wit-rode hoed). Tot hilariteit van onze kinderen en van de buren.


Geen opmerkingen: