donderdag 30 augustus 2012

Back to School

In Texas begon afgelopen maandag het nieuwe schooljaar opnieuw, na een 12 weken durende zomervakantie (van eind mei tot nu dus). Veel mamas zijn blij dat de rust & routine terug zijn, al maakt het voor ons weinig verschil want onze school/opvang was gewoon open deze zomer.

Maar toch. Sinds maandag zitten ze dus in een hogere klas.
Caitlin is nu een Peridot (vervroegde Pre-K, te vergelijken met een soort van 2de kleuterklas) en Jack een Emerald (instapklasje).

De traditionele 1ste schooldagfoto voor de voordeur is mislukt, want de kinderen zaten voor ik het goed en wel doorhad al in de fietskar.  Yep, we fietsen nog steeds. Maar wel alleen s ochtends, want 's middags is het daarvoor momenteel nog steeds te warm.

Caitlin & Jack lopen altijd hand in hand de school binnen, en iedere dag weer stopt er wel iemand om "awww how cute" te zeggen (getuige daarvan de blik van de mevrouw op de achtergrond). Iedere.Dag.Opnieuw.  Maar het is natuurlijk wel stinkin' cute.
Het lachen vergaat Jack al snel als hij doorheeft dat hij in zijn nieuwe klas wordt gedropt. Iedere ochtend hetzelfde drama...
Hij moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe juf, maar heeft er op die manier wel al voor gezorgd dat de juf hem het eerste uur op haar schoot laat zitten. ...Mission accomplished in Jacks' ogen.

Caitlin heeft minder moeite met drop off. Die loopt recht de klas in naar haar vriendjes…



De zomer is alweer voorbij gevlogen!

2 opmerkingen:

Julie zei

het is zo grappig Siri, Caitlin en Jack zijn de grotere versie van Pauline en Sebastien. sedert kort begint Sebastien ook te huilen als ik hem afzet bij onthaalmoeder. Pauline gaat rechtstreeks naar het speelgoed en sebastien maakt ondertussen een drama. hij slaagt er dan weer opnieuw in om extra geknuffeld te worden en aandacht te krijgen. die jongentjes weten toch hoe ze ons moeten aanpakken om extra geknuffeld te worden.

MSCJ zei

haha - inderdaad! Ik zou de tweeling zo graag eens live zien, die twee leveren ongetwijfeld ook super schattige taferelen op. Het is gewoon schattig te zien hoe liefelijk broer en zus overeenkomen.
Van alle kindjes die ik s morgens zie afgezet worden, zijn het bijna altijd de jongetjes die een drama maken, die kleine meisjes hebben daar bijlange niet zoveel moeite mee. En in Jack zijn klas zit maar 1 meisje, dus die juf zit echt wel een hele dag te knuffelen met die jongetjes van haar…