zaterdag 10 maart 2012

YeeHaw ! De Houston Rodeo 2012

Het is weer van dat. Het is weer de Houston Livestock Show and Rodeo. Of kortweg de Rodeo. De grootste ter wereld. Dit jaar van 28 februari tot 18 maart. De eerste zaterdag waren we gelijk met de hele familie van de partij.






We moesten er natuurlijk eerst en vooral voor zorgen dat we niet uit de toon zouden vallen.

Enter Cowboy Jack.


Enter Lady Caitlin.



De Rodeo is eigenlijk een combinatie van een heel aantal interessante activiteiten en competities.

Zo begint de Rodeo elk jaar met het officiele wereldkampioenschap barbequen. Inderdaad. Daar worden dan de wereldkampioenen gekroond in de categorien brisket, ribbekes, kip en dessert (?!).  Dat hele gedoe gaat op een of andere parking van het Reliant Football Stadium en er waren dit jaar 200,000 mensen. Dat komt omdat ze het aantal ticketten beperken. Vermits iedereen hier in Houston graag een stukje vlees eet, is een ticket voor Rodeo BBQ zeer moeilijk te bemachtigen.  De winnaar van de BBQ dit jaar was de Motley Que Crew. Afkomstig uit Texas of wat had u gedacht.

Er is ook elk jaar een horse cutting wedstrijd. Dat heeft niets te maken met een coiffeur. Ook niet met een veterinair. Het gaat er in deze wedstrijd om hoe de cowboy en zijn paard een dier van de kudde kunnen afscheiden en een tijdje apart houden. Winnaars Paard Dont look twice en cowboy Philip Rapp. Allebei afkomstig uit Texas of wat had u gedacht.

Er zijn natuurlijk talloze kraampjes om een western dingen te kopen,  om te eten en er is ook een hele kermis. 






Er zijn ook elke avond concerten. Ook dit jaar treden er weer wereldberoemde artiesten op zoals Jason Aldean (die kennen we nog van vorig jaar), Luke Bryan (niet verwant met Astrid noch den John - we hebben dat gecheckt), Chris Young, de Zac Brown Band, Miranda Lambert, Brad Paisley en natuurlijk Alan Jackson. Die laatste heeft al 35 nummer 1 hits in de US gehad in zijn carriere ...

En voorafgaand aan al die fantastische artiesten, is er natuurlijk elke avond de echte Rodeo met als hoogtepunt volgende week het Noordamerikaans kampioenschap Rodeo in de volgende categorien: Saddle Bronc (proberen op een wild paard met zadel te blijven zitten), Bareback Bronc (proberen op een wild paard zonder zadel te blijven zitten), Barrel Racing (op uw paard rond een paar tonnen racen – wordt altijd gedaan door amazones) en Bull Riding (proberen op een stier te blijven zitten).

Daarnaast is er ook altijd de Calf Scramble (12-jarigen proberen een kalfje te vangen) en de Mutton Bustin (5-jarigen proberen op een schaap te blijven zitten). Onze kindjes zijn helaas nog een beetje te jong. 

En tenslotte is er de Livestock show. Daar zijn we zaterdag eerst naartoe geweest. Kwestie van die kinderen van ons te tonen dat niet alle dieren alleen maar bestaan op een toestel met een afbeelding van een appel erop.


Echte beesten dus.







En toen zagen we een tractor.





En toen zaten we op de tractor.





Dat mocht natuurlijk niet en ik had de indruk dat de verkoper ook voor geen seconde geloofde dat ik werkelijk geinteresseerd was om een tractor te kopen. We moesten er dus snel weer af.  Jack vond de tractor allezins geweldig. 




Er waren stieren, koeien, paarden, schapen en varkens. En wat vonden onze kinderen het leukste ? De kippen ….




Na de beesten, was er dit. 


Fun on the Farm !

Dat is niet de naam van een nieuw computerspelletje voor Grandma maar wel een prachtig opgezette activiteit voor de kindjes om te leren over het leven op de boerderij.











Op Fun on the Farm was er ook een zandbak met mais erin.  Een absolute topper voor de kindjes. 




Natuurlijk ook die van ons.  




Onze kindjes vonden het zo leuk dat we heel even dachten dat we zo een maisbak misschien thuis in de tuin ook zouden moeten hebben .. heel slecht idee natuurlijk, tenzij we echt in plaats van 1 honderd racoons in onze tuin willen … 

Er stond ook een mooie windwijzer.


En er was nog een tractor.  Nee Jack !



Kortom, ons bezoek aan de Rodeo, het derde al (na twee keren vorig jaar) was weer volledig geslaagd.  Nog 2 jaar wachten en Caitlin mag op een schaap gaan zitten en nog 10 jaar wachten en Jack mag een kalf proberen te vangen. YeeHaw !  

Geen opmerkingen: