zondag 4 december 2011

Thanksgiving 2011 - wat voorafging



De laatste visitors van het jaar (Papsy en Mammy Jo) waren gekomen ter gelegenheid van Thanksgiving.  Om Papsy en Mammy Jo toch zoveel mogelijk van de straat te houden, hadden we een druk en gevarieerd programma in elkaar gestoken met voor elk wat wils.  Er zat in het programma een zonnig dagje aan het strand, een lekker kalkoen, een (te) vriendelijke brandweerman, een cool oorlogsschip,  een verdwenen kerstman, een beroemde veldslag, veel vissen, de gastvrije familie van Siri in Florida en nog veel meer.  Teveel voor een blog, dus dit is deel 1: wat voorafging.

Het begon allemaal op zaterdag met een bezoek aan het iWOW - festival hier in The Woodlands.  iWOW staat voor het " International Winter On the Waterway ".   Dit is wat de brochure zegt " the festival provides attendees an opportunity to learn about countries and their unique holiday traditions. From foods, arts & crafts, to music and entertainment,  iWOW will add an international flavor to your holiday celebrations in The Woodlands, Texas ".

Het ging allemaal door aan de The Waterway, dus het leek ons wel een leuk idee om er met de boot naartoe te gaan. De kindjes vonden het fantastisch.  Allebei voor de eerste keer op een boot.  





De foto's van de boottrip lijken rustig en vreedzaam.  Dat was de boottrip echter niet.  Wat je niet op de foto's kan zien, is dat er nog 25 andere mensen op de boot zaten.  Allemaal op hun paasbest in hun zondagskostuum of -kleed.  Allemaal van een of andere kerkgemeenschap in Georgia en van zodra die boot vertrok begonnen die allemaal te roepen tegen elkaar.   "Thank you Lord voor hun kerk, thank you Lord voor hun familie, voor elkaar, voor de boot, voor de kapitein, enzovoort.  We vinden dat allemaal heel goed, maar deze volgelingen waren wel erg luid.  

Vijventachtig gebeden later, waren we dan op het iWOW festival.  Er was inderdaad food (dit is Amerika). 



En er waren ook arts, crafts en spelletjes.  Dit spelletje heet Cornhole.  Je moet een zakje gevuld met bonen in een opening in een klein platform proberen gooien.  De oorsprong van het spelletje is onduidelijk: mogelijk ontstaan in Duitsland in de veertiende eeuw en vorige eeuw weer ontdekt in Ohio, of het komt van dindianen, met name de Blackhawks in Illinois, of het zou ook kunnen uitgevonden zijn in Kentucky of Cincinnati.





Er waren ook weer beesten.  Wat is dat nu toch de laatste tijd.  



En er  waren brandweermannen.  Zie de blik van Siri.  



En nog eens.



We hadden dan ineens twee helmen.



Het internationale karakter van het festival kan je hier volledig zien.  Een kerstboom met een vlaggetje van Noorwegen.  



Met de kerstman zelf, was het mogelijk niet zo goed afgelopen die dag. 



En dat was de eerste dag, zaterdag.  Zondag hadden we nog een beter idee.  De kindjes samen met Papsy en Mammy Jo afzetten aan het Houston Children's museum. 

Houston heeft naast het Theatre District (zie eerdere blogs) inderdaad ook een redelijk indrukwekkend Museum District.  Het district ligt bij Hermann Park, er zijn 18 musea die elk jaar 8.7 miljoen bezoekers over de vloer krijgen.  Caitlin en Jack vonden het Children's Museum fantastisch.


















En dat was de tweede dag, zondag.  Maandag waren de kindjes in school.  Tijd dan voor een beetje geschiedenis.  The Battle of San Jacinto. 

Hier staan we dan allemaal naar het monument te kijken. 



En dit is dan het San Jacinto monument.  Een paar meter hoger dan het Washington Monument in DC. 




Het monument ligt in Houston en herdenkt dus de Battle of San Jacinto.  Het was een veldslag tussen de Texaan en de Mexicaan, gewonnen door de Texaan.  

Een belangrijke veldslag trouwens.  Op 21 april, 1836, versloeg het Texaans leger, onder aanvoering van Sam Houston, het Mexicaans leger, onder aanvoering van Antonio López de Santa Anna.  De veldslag duurde 18 minuten,  630 Mexicanen dood, 9 Texanen.  Trouwens, de strijdkreet van de Texanen was "Remember the Alamo ".  The Alamo was een burcht in San Antonio die de Mexicaan tussen 23 februari en 6 maart 1836 belegerd had en waar geen Texanen levend zijn uitgekomen.  De misdaden van de Mexicaan tijdens die belegering waren de rechtstreekse aanleiding voor de Battle of San Jacinto een maandje later.   Als gevolg van de Battle of San Jacinto, werd Texas onafhankelijk van 1836 tot 1845, vooraleer het een deel werd van de United States in 1845.  

Hier nog een zichtje op het mooie Houston.




Maar we waren nog niet klaar.  We gingen ook nog met het battleship de USS Texas bezoeken.  





Te water gelaten in 1914, gevochten in twee wereldoorlogen (WWI en WWII),  zowel meegedaan in de landing van Normandie als in Iwo Jima, zowat overal in de Atlantic als de Pacific geweest en op rust gesteld in 1948.  En nu vooral een perfecte achtergrond om niet zo coole mensen er heel cool te laten uitzien.  



En hier nog een paar foto's.














Jawadde, en toen moesten we nog naar Florida vertrekken ... met het vliegtuig ... voor Thanksgiving 2011 ... 



1 opmerking:

Papsy zei

Nu begin ik maar eerst te beseffen wat wij op een paar dagen tijd allemaal gedaan hebben !