dinsdag 29 november 2011

Beestenboel

Ongeveer een maand geleden leerden we nieuwe - en tot nu toe, voor ons de enige - Belgen kennen in The Woodlands. Joepie! Wel fijn om nog eens Nederlands te spreken. Hier hoor je Engels met alle mogelijke tongvallen, van het smakelijke zuiderse "howdy y'all" (waar het spookje ook al behoorlijk vlotjes in is, want ze vraagt iedere morgen bij het instappen in de auto "where are y'all going"?) tot Australisch, Brits, en dan de typische Europese accenten. Het doet enorm vreemd - maar o zo fijn - om plots vlaams te horen spreken. Op onze creche nog wel! 
En toen we ons diezelfde avond neervlijden op onze premium plaatsen in de opera - we gingen naar de "Barber of Seville" kijken - hadden we er ons niet aan verwacht om plots "Ah, zijde gulle ook van Aantwarpen?" te horen. Hoe vaak kom je dat nu tegen? 
Afin, om terug te keren naar het eigenlijke onderwerp van deze post: we hadden onze nieuw-verworven Vlaamse vrienden voorgesteld om met de kids naar 7acre woods te gaan, een soort kinderboerderij/speeltuin waar we ook meteen de Texaanse fall sfeer konden opsnuiven (veel pompoenen, mais, strobalen, etc). Dus reden we allemaal naar Hillbillyland voor een dagje in de open lucht. 

De kindjes vonden de dieren (geitjes, paarden, lamas, hertjes, konijnen, ...) geweldig!!!! Getuige onderstaande fotos. 

Jack is helemaal verliefd geworden op deze witte kat (en eigenlijk ook op ieder ander diertje):  


Het spookje vond het dan weer fantastisch om in een auto rondgeduwd te worden door haar kleine broertje: 




Wow, die is groot!



Er zit toch een beetje cowboy in onze jongen!


Ik heb het in vorige blogs al geschreven, maar hier in de US zijn verjaardagsfeestjes BIG events. Ik weet ondertussen wel dat in Texas ALLES groot is, maar het verjaardagsfeestje van 2 weken geleden, daar was ik nog niet op voorbereid. Hou er vooral rekening mee dat het hier gaat om een publiek van 3jarigen... In mijn tijd bestonden verjaardagsfeestjes voor min6jarigen, gewoon uit een stukje taart eten met de familie. En cadeautjes open doen.

Maar dat was niet het geval bij Kinsey: haar ouders hadden een heuse kinderboerderij gehuurd (met koeien, varkens, paarden, afin, alle beestjes die je op een doorsnee boerderij in Bassevelde tegenkomt). Die beesten stonden in de tuin! En er werden ritjes op de paarden georganiseerd. Er liepen 3 Mexicanen constant met stoffer en blik keutels en vlaaien op te vegen, als het kon nog voor die op de mooie pelouse zouden vallen... En dit voor 3 jarigen...! Maar het moet gezegd, het was erg leuk. En Jack heeft weerom bewezen dat hij toch een beetje cowboy in zich heeft.








En de sportlessen van het Spookje (basketball, baseball en soccer) werpen blijkbaar ook hun vruchten af... (nvdr: Caitlin is het enige meisje in de klas die samen met de jongens is ingeschreven voor (bal)sporten, en ook het enige meisje dat geen cheerleading doet...).

Geen opmerkingen: