donderdag 7 juli 2011

Red, White and Blue


Maandag was het Independence Day, oftewel 4th of July. De dag dat heel het land zich in rood, wit en blauw uitdost, de vlaggen bovenhaalt, en bbq's organiseert. Caitlin had op school al heel goed geleerd over deze belangrijke feestdag. Ze is al de hele week "happy birthday" aan het zingen en als we haar vragen wie er jarig is, dan antwoordt ze trots "Amewieka". Ze heeft nu ook de vlag leren tekenen, en gaat nu helemaal uit de bol als ze stripes mag tekenen. "Red, mommy" zegt ze dan, "stripes are red". De foto hierboven is het resultaat van art op school...het lijkt nog niet helemaal op de vlag, maar met 1 ster heeft ze toch al Texas "the lone star state" juist.

Op de nationale feestdag wordt er traditioneel ook erg veel vuurwerk afgeschoten, alleen hebben wij het zonder moeten stellen want er was een vuurwerkverbod in onze county. Wegens de historische droogte. Al 120 dagen heeft het niet meer (noemenswaardig) geregend. Combineer dat met extreme dagtemperaturen (we hebben al heel wat warmterecords verbroken dit jaar), en een vuurwerkverbod is zo gek nog niet.

Maar een parade van praalwagens hadden we wel dit jaar!  Om 9u 's morgens. We begrepen niet waarom dat zo vroeg op de dag moest, maar na 10 minuten in de volle zon begrepen we dat ook die beslissing nog zo gek niet was.









En verder staat de 4de juli 2011 ook geboekstaafd als de dag waarop Jack voor de eerste keer met zijn looprekje liep



En daarna in het zwembad in slaap viel...




Geen opmerkingen: