vrijdag 22 april 2011

Easter Egg Hunt

Pasen komt eraan en dat hebben we geweten! Woensdag werd op school een "egg hunt" georganiseerd, en werden de 2jarigen losgelaten op de speelplaats die was bezaaid met (door de ouders gemaakte - hierover later meer) paaseitjes. Het was heel schattig met al die konijnenoortjes.

Caitlin in haar groen paasjurkje heeft -net zoals haar vriendinnetjes- nog geen flauw idee van wat van haar verwacht wordt...

 ...ze stond erbij en ze keek ernaar...  Het jongetje, derde op de foto, is overigens Ryan, een naam die hier heel vaak wordt vermeld. Ryan is Mr. Popular in de klas en ik heb het spookje al ooit een meisje -zachtjes- uit de zetel zien duwen zodat ze naast Ryan zou kunnen gaan zitten...


Mandje volgeladen en dan snel met de fiets ervandoor!
Het was leuk om Caitlin bezig te zien tussen haar vriendjes!

Een feestje op school zou geen feestje zijn als de ouders niet werden ingeschakeld. Zo ook voor deze Egghunt. Mijn huiswerk bestond erin om 36 eieren voor de egghunt te voorzien en 18 treat-zakjes in paasthema, die dan aan elk kindje werden meegegeven naar huis. Ik heb mijn knutselspullen dan maar bovengehaald:

 En dit was het resultaat:

Over naar Jack: Hij is het liggen en zitten nu stilletjesaan beu aan het worden, en stond woensdag plots recht in zijn park! Helemaal alleen gedaan. Zowel Caitlin als ik schrokken wel even toen hij daar zo stond.


Jack is ook helemaal gek van zijn zusje en mist haar enorm overdag wanneer ze naar school is. Het is echt vreemd om te zien: overdag klaagt hij, wil hij niet meer alleen spelen en begint te huilen wanneer ik uit zijn gezichtsveld verdwijn, maar wanneer hij Caitlin ziet, klaart hij helemaal op en kan hij uren naar haar zitten kijken. Om hem overdag bezig te houden, ben ik dan maar gezwicht voor een exersaucer (een soort speelding om in te staan en springen):

Maar het is duidelijk dat Caitlin voorlopig nog de baas is over ALLE speelgoed:

Verder is het oudercontact vorige week prima verlopen. Op de 100-punten lijst van dingen waarop de 2jarigen worden geevalueerd, zijn er maar een 3tal puntjes waarop Caitlin nog niet zo goed scoort (5 parels op een koord rijgen bijvoorbeeld...). Ze doet het prima in de klas en de juf merkte vooral op dat Caitlin een goed gevoel voor humor heeft.

En ook de klasfotos zijn ondertussen achter de rug. Een strik in het haar is niet gelukt, maar wel een speldje. Tenminste, toen we naar school vertrokken zat het speldje er nog...



Spookje en Jack mochten als eerste de "broer-zus" fotos laten maken, daarna kwam haar klasje aan de beurt (groepsfoto). Gelukkig maar, want een uur later kreeg ik telefoon van de school dat Caitlin een "ongelukje" had gehad toen ze in al haar enthousiasme tegen de houten afsluiting is gerend. Resultaat (4dagen later, nadat alle roodheid en zwelling al was weggetrokken):

En om af te sluiten nog een foto van een mijmerende Jack.

Geen opmerkingen: