woensdag 13 april 2011

Over Astros en Cupcakes

Sportverslaggeving is Marc zijn domein, maar aangezien hij deze week op zakenreis is (in downtown Houston), neem ik even over. Yep, deze blog gaat - een beetje - over baseball. Afgelopen vrijdag was de openingsdag van het baseball-seizoen voor de lokale ploeg "de Astros" in ons plaatselijk ballpark "Minute Maid Park" (zoals de fruitsap). Wij zijn grote fans van baseball en de daaraan verbonden randanimatie, dus deze grote dag mochten we niet missen!

We vinden het belangrijk om te supporteren voor de lokale ploeg, ook al spelen die redelijk slecht, en Marc heeft in die sfeer dan ook meteen een petje gekocht in de fanshop. De naam Astros heeft trouwens te maken met het feit dat NASA's space center hier in Houston is gevestigd. Er is hier dan ook een erg grote community van ruimtereizigers en aanverwanten.

Het was een super leuke dag, heerlijk om weer die sfeer van een homegame mee te maken. De Astros hebben overigens wel verloren... Marc heeft al meteen onze volgende match vastgelegd: die tegen de legandarisch Boston Red Sox. Ook daar maken de Astros geen schijn van kans. Maar dat geeft niet, het gaat tenslotte om de sfeer.

Poseren voor de ingang.


Een stukje van de voorgevel van het park. Als je goed kijkt zie je ook het treintje van Minute Maid met de appelsienen erin. Het hele stadium kan overdekt worden, wat vooral in de zomer wordt gedaan omdat het dan te warm wordt. Op deze foto staat het open.

De 2 teams worden aan het publiek voorgesteld. Het meisje voor ons was erg enthousiast.

De kids hebben zich de hele dag vermaakt met Meg, onze 2de babysitter (altijd een goede zaak om mintens 2 contacten te hebben). Die babysitters hier maken er trouwens wel echt hun werk van: Meg was van plan om samen met het spookje cupcakes te maken en had alle ingredienten, tot een bakplaat toe, meegebracht. Daarna had ze ook nog een knutselproject voorzien waar ze ook alle benodigdheden - voornamelijk glitterstikkers- was gaan kopen. Caitlin vond cupcakes maken blijkbaar heel leuk, maar nog leuker bleek het opeten ervan te zijn. Iedere keer als Meg haar rug draaide schoof het spookje er blijkbaar 1 in haar mond. Gelukkig heeft ze niet geprobeerd om Jack's mond vol te proppen. Ze heeft een super leuke middag gehad en is van pure uitputting s avonds op Meg's schoot in slaap gevallen. Dat heeft ze zelfs bij mij nog niet gedaan.


Verder nog wat trivia:
- morgen zijn er klasfotos bij Caitlin op school. Het thema is pasen en mij werd gevraagd om een strik in haar haar te doen. (Paasei?). Caitlin's juf vertelde mij dat de meeste mamas de haartjes van hun 2jarige dochters iedere andere dag fohnen (brushen) en met een straightener (soort strijkijzer) platmaken. Hint hint. Wellicht hebben ze -terecht- schrik dat Caitlin met weerbarstige krulletjes op de foto zal staan tussen alle blonde kindjes met sluik engeltjeshaar. Morgen staan we dus iets vroeger op en ga ik ook eens proberen om kapsalon te spelen... ben beniewd.

- overmorgen is het oudercontact voor Caitlin. Serieus! Begint dat al op leeftijd 2?? Maar laat ons eerlijk zijn, Marc kijkt hier al enorm naar uit.

- dit weekend heeft mijn 40dagen oude iPhone een duik in het zwembad genomen. Kapot dus... Ik verwachte mij al met een heel klein hartje aan een gepeperde rekening voor mijn nieuw toestel, maar nee hoor, dit was helemaal gratis. Apple begrijpt "that things happen". Amazing. Geen gedoe, geen gezeur. Nog een staaltje van customer service!

- Caitlin durft het zwembad niet meer in. En iedere keer als Marc gaat zwemmen begint ze hysterisch te huilen en roept ze keihard "Papa E-UIT!!!" "OUT!". Dat belooft voor deze zomer...

Geen opmerkingen: