dinsdag 2 december 2008

'Tis the season - part II

Zo, het november eetfestijn is ook weer achter de rug...en het moet gezegd: de kalkoen was perfect gelukt. Met dank aan Ellen en Caro, want zij waren de enige die het aandierven om het beest onder handen te nemen (ter info: je moet alle ingewanden eruit trekken (gekrijs in de keuken) en daarna met de hand het vel losmaken van het vlees en tussen vel en vlees boter smeren...(yuk)! Ik heb mij beperkt tot het decoreren van rozemarijn en thijm tussen de poten.


Daarnaast hadden we ook nog pompoensoep, pureepatatjes, groene boontjes in spek, geroosterde butternut squash, witloof, rode kool, cranberry saus, gravey EN 2 appeltaarten. Eten genoeg dus. Ik hoop alvast dat alles verteerd is tegen de kerstdagen ;o)



en we hebben nu ook al een beetje een idee hoe onze living eruit zal zien eens Charlie er is...


De volgende dag (vrijdag) was het dan Black Friday, oftewel: de dag van de koopjes. De bedoeling is dat de winkeliers op black friday hun jaarcijfers goedmaken (en dus van rood naar zwart gaan in boekhoudtermen - vandaar black Friday). Ze doen er echt alles aan om consumenten naar de winkels te lokken: sommige winkels openden de deuren om middernacht of 4u 's morgens (en geloof het of niet, maar toen stonden er al files drummende mensen vol ongeduld te wachten) of geven tot wel 50% korting als je voor 10u 's morgens langs de kassa passeert... Mensen staan uren in de file om het shoppingcenter binnen te kunnen, en bij Walmart is er zelfs een dode gevallen (onder een tv terechtgekomen).

Op black Friday wordt de brug gemaakt, de enige brugdag die ze hier kennen, en wij hebben dan ook van de vrije dag geprofiteerd om uit te slapen. Dus geen bijdrage van ons aan de amerikaanse economie.

Zaterdag hebben we nog een sportwedstrijdje meegepikt: NBA basket. Vorig jaar hebben de Wizards de playoffs gehaald, maar van dat talent bleef zaterdag niets meer over. We hebben ons dan ook maar beperkt tot een foto van de cheerleaders - die ook al niet heel syncroon dansten.



En tot slot; we hebben onze kerstversiering ook weer bovengehaald...


...net als 95% van de amerikanen. Zondag zaten alle buren op hun dak om de lichtjes en versiering op te hangen, maar de klimmende kerstmannen die je in Belgie overal ziet, zijn hier nog niet opgedoken. En ja, ik geef toe, het ziet er bij ons niet even professioneel uit als bij de meeste anderen:


Tja, de Europeanen zal je er altijd wel kunnen uithalen.

2 opmerkingen:

Ann Sierens zei

Daar is het rendier weer! Ge maakt Eric jaloers!

Papsy zei

En wij hebben ook zo'n
rendier ! Haha