maandag 22 december 2008

Christmas aan de Potomac: Elle Woods meets Rudolph

Twee keer dit weekend mijn kostuum moeten aantrekken. Dat doen we in principe niet graag. Anyway, het was voor een keertje ok dit weekend. Vrijdagavond op restaurant. Zaterdagavond naar het Kennedy Center.

Via onze memberships bij het Kennedy Center en de Smithsonian Institution volgen we het culturele leven hier op de voet. De memberships geven ons trouwens ticketprioriteit voor lokale evenementen van de negen Muzen. Kwestie van niet altijd op den uil te moeten zitten he. Beide instellingen hebben een gelijkaardige missie : ‘het verhogen en verspreiden van kennis en cultuur onder het Amerikaanse volk’. Dat vinden we een uitstekende doelstelling en we leveren dan ook met de glimlach onze bijdrage. De tax benefits zijn trouwens ook niet te versmaden - doch dit geheel terzijde.

Dit keer gingen we naar de musical ‘Legally Blonde’. Het was een kleurrijke bedoening. En dan bedoelen we het publiek zowel als de musical. De gemiddelde Amerikaan houdt van Kerstmis en laat dat graag blijken door in deze tijd van het jaar het kerstthema te verwerken in zijn kleren. We hebben genoteerd dat de kerststropdassen-met-Rudolph-The-Red-Nosed-Reindeer-afbeelding business geen last heeft van de recessie. Verder zagen we een vrouw die leek op een doos Godiva-pralines. Een andere mevrouw was verkleed als een soort van time-travelling turkey. De avond kon wat mij betreft al niet meer stuk. We hadden in ieder geval niet meer zoveel rood/groene kleren gezien sinds de Muppet Show Christmas Special van 1989. Over de Muppet Show gesproken, die twee oude mannen op het balkon die nooit tevreden waren over de show heten Waldorf en Statler.

Terug naar ‘Legally Blonde’. De musical is gebaseerd op de film. Het gaat over de avonturen van een blonde rechtstudente (Elle Woods) en haar Californische vriendinnen. We zijn persoonlijk grote fan van blonde rechtstudentes en Californische vriendinnen dus we hadden goeie plaatsen gereserveerd. We zaten in box 8. By the way, de presidential box is box 1 maar die bleef weer leeg. Dit was onze laatste kans. We hebben President Bush dus nooit in het Kennedy Center gezien. Spijtig.

Zo een box heeft vier plaatsen en we kregen deze keer het gezelschap van twee kirrende dames. Dat gaat dan als volgt. Tegen Siri. Oooh! Wow! You are pregnant! Hiiiii! How are you? When are you due? Hiiii! De laatste keer dat er trouwens nog iemand heeft gevraagd hoe het met mij gaat is ongeveer zeven maanden geleden. Of nee, eigenlijk is dat niet waar, de laatste keer was drie weken geleden in de bar van Fedex Field op een match van de Redskins. Toen vroeg de barman hoe het met mij ging. Waarschijnlijk vooral om te checken of hij mij de zoveelste Bud Light nog zou geven of niet ...

‘Legally Blonde’ is trouwens een zeer entertaining musical. Staat in onze top 3 van 2008. Andere twee top 3 musicals waren Mama Mia in Las Vegas (de liedjes van Abba) en Hairspay in New York (met de fantastische George Wendt, aka Norm Peterson van Cheers, als Edna Turnblad – hilarisch!). In Legally Blonde zat er trouwens een niet onaardig nummer, genaamd ‘Gay or European’. Dat liedje gaat over het feit dat het voor Amerikanen blijkbaar moeilijk is om het verschil te zien tussen een man die gay is of European(lees: man zonder kerstversiering verwerkt in zijn kleren). De zaal vond het fantastisch. Wij trouwens ook: dat verhogen en verspreiden van kennis en cultuur onder het Amerikaanse volk gaat goed. Het was weer een fijne avond in DC.




Geen opmerkingen: