dinsdag 19 augustus 2008

Fabulous New York

Na een geannuleerde vlucht, 3 uur vertraging en een last minute verandering van luchthaven, zijn we vrijdag dan toch aangekomen in het hippe Manhattan. Al mijn collegas lachten zich een breuk omdat we besloten om te vliegen…blijkbaar is het een publiek geheim dat enkel toeristen dat doen – echte Washingtonians gaan gewoon met de trein of de auto, het is tenslotte maar 5 uurtjes rijden (versus 36 minuten in de lucht, maar met alle vertragingen vandien).

We bleven in het Radisson hotel op Broadway, helemaal gesponserd door United en onze frequent flyer miles. Altijd leuk. Maar het leukste moest nog komen: het weerzien met Ophelie en Laurent. Na een uitgebreid ontbijt zijn we naar Top of The Rock getrokken (op het dak van Rockefeller Center), waar je een prachtig uitzicht op Manhattan en Central Park hebt. Je kan er ook buiten, dus je hoeft niet alles van achter glas te bekijken.


We hadden onze wandelschoenen al aan, want we zouden de Harlem Heritage walk doen, maar door een mix-up met de metro waren we te laat en was de gids al weg… we hebben dan maar een stukje op ons eigen gewandeld, al voel je je daar niet altijd even veilig. Wel ontzettend mooi was Columbia University en Morningside Park. Ik zou er niets mee inzitten om daar te gaan wonen!






Daarna hebben nog een beetje geshopt op 5th Avenue (ja, op onze sportschoenen) en een terrasje gedaan in Bryant Park, nog een aanrader!


En ook nog even die obligatoire hotdog binnengespeeld aan een van de vele kraampjes.

S’avonds trokken we naar het hippe meatpacking district voor cocktails en een uitgebreid diner. We aten bij Buddakan, waar blijkbaar ook de verloving van Carrie met Mr. Big in Sex and the City is gefilmd. Daarna zijn we nog snel even gaan kijken naar de loungebar van het Hotel Gansevoort (openluchtbar op het dak met zwembad en trendy New Yorkers. Place m’as tu vu in NY, als het ware. Maar ze serveerden enkel Heineken, dus we zijn niet lang gebleven.

Op zondag hebben we nog een beetje cultuur gedaan: het MoMa (museum of Modern Art).

Dit is dan meteen ook de enige foto van Marc en een beginnende dikke ik samen (maar ik reken op de fotos van onze professionele fotograaf Laurent - dit zijn maar amateurkiekjes). De foto is getrokken in de sculpture garden van het MoMa (met terrasjes en al),de ideale plaats voor een lazy Sunday afternoon.

En een paar uur later (inderdaad, vertragingen…) waren we terug in Virginia. Het was weer een super weekend en het deed heel veel deugd om mijn vriendinnetje terug te zien!!

1 opmerking:

Papsy zei

Als ik jullie zo bezig hoor
moet New York toch echt iets speciaals zijn.
Daar zal ik toch nog eens naartoe moeten.
Misschien volgend jaar ?