dinsdag 14 april 2020

Corona Diaries Week 4 (6 tot 12 april)

Tof ! Nog een blog die mensen niet moeten lezen.

Nu dan: Corona Diaries Week 4 (6 tot 12 april). Van vorige week dus.

In deze aflevering:
- Een nuttige waarschuwing.
- De grote Caitlin Meltdown.
- De grote opening van Kapsalon Siri

Maandag
- We gaan dit leven later nog missen. Iedereen 's morgens een uur later opstaan dan normaal. Iedereen elke dag samen lunchen en dineren. Dat lukte vroeger alleen maar in het weekend. Niet elke avond van jip naar jaar rijden (tennis, voetbal, Nederlandse school, HEB, ...). Hey regeringen overal ter wereld, niet te snel deze maatregelen terugschroeven he.
- Dus een normale dag gehad. Werken voor Siri en ons. Kindjes school, Nederlandse school, typen, Engels lezen, Nederlands lezen, sporten, ...
- Jack heeft de toiletpapierrol-juggle-challenge niet gewonnen bij de Houston Dynamo. Jack's inzending was 4 keer. De winnaar had 13 keer. 13 keer ?! Met een toiletrol ?! Dat is echt wel moeilijk. En dat willen we dan wel eens zien. De video van de winnaar hebben ze niet gepost.
- 's Avonds. Grote boodschappen gedaan. In de Kroger.
- Nog 's avonds. Wandeling met Bomma Siri gedaan.

Dinsdag
- Normale dag. Alweer. Niet zo veel aan de hand.
- Wat we al zowat 30 jaar doen, is elke dag naar het nieuws kijken. Het nieuws van Brussel-Vlaams. Zelfs sinds we in de US wonen, zijn we dat altijd blijven doen. Altijd leuk om te volgen wat er zoal in  Belgie gebeurt, en in de wereld. De US heeft niet zo een goed nieuws. Altijd schreeuwerige headlines, alles wat overdreven en alleen maar US nieuws. Het nieuws van Brussel-Vlaams dus. Onze favoriete onderwerpen: politiek, verkeer, de terugkeer van de wolf en sport. Minst favoriete onderwerpen: gevangenissen, rechtszaken, familiedrama's en nieuws over de media zelf.
- Maar de laatste tijd is het nieuws wel bijzonder oninteressant geworden. Nog maar een onderwerp (Corona) en elke dag dezelfde verhalen, en dan nog 14 minuten langer dan vroeger (56 min ipv 42 min). Niet meer zo aangenaam om te zien. Soit.
- Wel nog een nuttige waarschuwing voor de mensen. Alles, maar dan ook alles, wat Bjorn Soenens zegt is onjuist. Geen idee over welk land dat die altijd rapporteert, maar het is zeker niet Amerika. Dit terzijde.
- O ja, Jack 's avonds nog zijn lessen van Houston Dynamo gevolgd. Dinsdag is het "Tactical Tuesday". Hij wist al alles.

Woensdag
- Normale dag.
- Tot in de namiddag. Toen rond drie uur, volledige meltdown van Caitlin. Had al een beetje een slechte dag en heeft deze dag een paar ervaringen opgedaan die iedereen al heeft meegemaakt. Lang gewerkt aan je taken op de computer, niet op tijd gesaved, verkeerde toets geduwd, en alles kwijt. Voor Caitlin was het even allemaal te veel. Grote meltdown. Tja, uw werk op de computer kwijtspelen, een leerproces waar iedereen doormoet.
- Begin ons haar wat beu te worden. Het is te lang aan het worden. Begin eraan te denken om aan Siri te vragen om ons haar te knippen.

Donderdag
- Normale dag. Alweer. Niet zo veel aan de hand.
- Haar nog altijd beu. Aan Siri gevraagd om te knippen. Dat vond Siri wel ok. Toch nog even over nadenken misschien.

Vrijdag
- Normale dag.
- Beslissing gemaakt. We gaan een tondeuse kopen op Amazon. En ... dat was te verwachten, bijna alle tondeuses uitverkocht. Geen verrassing natuurlijk, iedereen heeft hetzelfde probleem. Toch nog een gevonden. Komt zondag aan. Dat gaat wat worden.
- Verder vandaag .... op tijd gestopt met werken, We werken graag en veel, maar op vrijdag kuisen we ook graag op tijd onze schup af.

Zaterdag
- 's Morgens gaan lopen. Foert avondklok.
- Nieuwe Coronashow gemaakt. Dat was weer leuk. Surfin's USA.

Zondag
- Rustdag.
- De hele gazet gelezen.
- En ook ... onze tondeuse aangekomen. Dat was het enige wat we nog misten voor de grote opening van .... Kapsalon Siri.
- Siri heeft dat heel goed gedaan ! Zowel ons haar, Jack's haar als Caitlin's haar geknipt. En allemaal heel goed. Dat wordt een onderwerp voor een aparte blog.


Einde week 4.

Geen opmerkingen: