donderdag 9 april 2020

Corona Diaries Week 3 (30 maart tot 5 april)

Tof ! Nog een blog die mensen niet moeten lezen.

Nu dan: Corona Diaries Week 3 (30 maart tot 5 april). En nu zijn we helemaal bij.

In deze aflevering:
- Een grote verandering in ons leven.
- Problemen met de ergo set-up.
- The Arrival of Bompa Marc en Bomma Siri.
- Never let a good crisis go to waste (W. Churchill).
- Foert Avondklok.
- Weer een fax-crisis voor Siri ?

Maandag
- Zoals al eerder gezegd, we zitten ondertussen in een goed ritme.  Siri en wij van thuis werken, kindjes: school, Nederlandse school, typen, Nederlands lezen, Engels lezen, sport, ...
- Minder warm deze week dus aangenamer lopen.
- 's Avonds. De grote boodschappen gaan doen in de Kroger. In plaats van de Walmart. We zijn de Walmart de laatste tijd een beetje beu.
- Nooit echt een propere winkel geweest. En altijd zeer belangrijk als je naar de Walmart gaat: "er alles aan doen om elk menselijke interactie vermijden". Dat was al van voor de Coronacrisis trouwens.  Letterlijk alle klanten en personeel daar in de Walmart: ofwel raar ofwel marginaal, meestal alle twee.  We kunnen daar allemaal wel mee om, maar het begon ons wat tegen te steken de laatste tijd. Andere klanten die in hunne pyjama staan te winkelen, omvallen van de zattigheid, geen schoenen aan, geen tanden meer, ... pfff.
- En met de Coronacrisis nu goed en wel onderweg, zijn er in de Walmart toch wel veel dingen niet meer te vinden. En uitgerekend nu, zijn ze de layout van de rayons aan het veranderen. Dus we vinden niks meer terug.
- We zijn er klaar mee. Naar de Kroger. Grote verandering. En we houden eigenlijk niet van verandering....
- Daarna nog gaan wandelen met Siri. 2 mijl. We hebben daar echt deugd van. We hebben nu het leven van 75 jaar oude mensen. De arrival van Bompa Marc en Bomma Siri is officieel.

Dinsdag
- Problemen met onze perfecte ergo set-up. Onze perfecte ergo set-up is te ver van de wifi-router. Dus soms connectieproblemen. Vervelend als ge in belangrijke meetings zit. Op Amazon dan maar een wifi-extender ding gekocht.  Zien of dat helpt. Als we het al kunnen installeren. Komt woensdag aan.
- Lopen, lunch, huiswerk, allemaal ok.
- 's Avonds voetbal-video opgenomen met Jack en opgestuurd naar de coaches. Benieuwd wat ze ervan vinden.
- Nog 's avonds, naar de laatste aflevering van "The Marvelous Mrs Maisel" gekeken. Daar zijn we dan mee klaar. Was een redelijke serie. Niet de beste, ook niet de slechtste.

Woensdag
- Normale dag.
- In de namiddag wifi-extender aangekomen. Geinstalleerd in 15 minuten. En het werkt. Morgen testen.
- Coaches van Jack vonden zijn drill supergoed.
- Lange Facebook-post van het Collectief Wit-Zwart-Geel. Een groep van supporters van Lokeren die probeert om de ploeg te redden. We zijn er een deel van.  Was een lange post, maar spijtig genoeg geen doorbraken.
- Hoogtepunt van onze week: Bomma Siri witloof/ham-rolletjes gemaakt. Lekker !
- Met een nieuwe serie begonnen. "Succession".  Ziet er goed uit. Is op HBO. We wisten eigenlijk niet dat we HBO hebben. Waarvoor betalen wij nog dat we niet weten ?

Donderdag
- Eerste grote test voor de nieuwe wifi set-up. Geen problemen meer. Het werkt. Nice.
- Voor de rest normale dag.
- Bompa Marc en bomma Siri hebben geen wandeling kunnen maken, te hard aan het regenen.

Vrijdag
- Normale dag.
- Bompa Marc en bomma Siri zijn een uurtje vroeger gaan wandelen. Want het ging weer regenen.
- Zoals we al eerder hadden gemeld, de kindjes vinden de serie De Mol supergoed. Maar er is natuurlijk maar een aflevering per week. En we kijken in het weekend wel graag naar een serie samen met de kindjes. Maar wat dan ? Niets dat we al hebben gezien. Niets te kinderachtig. Ook niets te volwassen. Een uitstekende serie gevonden: "Reizen Waes". Kindjes zijn grote fan nu. En ze leren nog iets.  De hoofdstad van Zuid-Soedan Caitlin ? "Juba".
- Never let a good crisis go to waste (W. Churchill)

Zaterdag
- Foert Avondklok zegt Bompa Marc. Op tijd gaan lopen. Leuk.
- Rustig ontbijt.
- En dan moest Siri dringend weg ... waarom ?  "Om een fax te gaan sturen op het werk" O jee, een nieuwe fax-crisis is in de maak.
- In de namiddag, een nieuwe Coronashow gemaakt "Staying Alive"
- Nieuwe "Reizen Waes" - op Pitcrain willen we niet gaan wonen.

Zondag
- Rustdag.
- Heel de gazet gelezen.

Einde week 3.



Geen opmerkingen: