zondag 29 oktober 2017

Twee K Grads

Oh ja, den Jack heeft in juni ook nog even zijn tweede Kindergarden graduation gedaan. Zoals geschreven in blog van vorig jaar juni (bij zijn eerste graduation), Kindergarden graduation is een big deal hier in Amerika. Geen idee waarom, maar het is altijd een heel gedoe. Voor de mensen die dat niet zouden weten, Kindergarden is de derde kleuterklas in Vlaanderen.

Wegens Jack's geboortedatum in oktober, heeft die jongen nu dus twee keren Kindergarden gedaan. Een keer op de priveschool Stepping Stones en een keer op de publieke school Deretchin. Op Stepping Stones was hij al de beste van de klas met 75 gelezen boeken, zie video verder in deze post, dus dit jaar op Deretchin was een eitje voor Jack.

Jack heeft er dus nu twee Kindergarden graduations opzitten. Eentje in Stepping Stones (de prive-school) in juni 2016 en eentje bij Deretchin (de publieke school) in juni 2017. We hebben eens even de twee graduations vergeleken met elkaar. Op de foto’s, links Stepping Stones in juni 2016, rechts Derectchin in juni 2017.


Er waren gelijkenissen en verschillen.

1) Gelijkenis. Elke school in Amerika doet een K Graduation. Blijkbaar een (total overbodige) traditie in Amerika. Die eigenlijk nergens op slaat. Het is namelijk niet zo dat de kindjes er iets speciaal hebben voor moeten doen. Dus vooral iets voor ouders en grootouders, denken we. Hoe schattig zien die jongens en meisjes er niet uit met hun pakje aan ….


2) Gelijkenis. De liedjes werden met wisselend enthousiasme gebracht. En ocharme die Jack die daar twee keren heeft moeten staan. Optreden in muzikale evenementen is niet Jack’s favoriete bezigheid. in de video hieronder, Jack is uiterst rechts.


3) Verschil. De grootte van de school. Stepping Stones had een K klasje van 20 leerlingen. Deretchin had 7 K klassen van 20 leerlingen.


4) Verschil. De directrice van Deretchin was die morgen naar de coiffeur geweest.


5) Verschil. Op Stepping Stones was Jack nog een van de Valedictorians. Op Deretchin waren die er niet ; alleen maar een diploma-uitreiking.


6) Verschil. Op Stepping Stones had de juffrouw een competitie ingericht tijdens het tweede semester. “Om ter meeste boeken lezen.” Aha, een competitie ! Daar wilden Jack en wij ons wel eens mee bezig houden ….


En yes ! Gewonnen ! Elke vrijdagnamiddag als we Jack gingen halen, checkten we de tussenstand van het aantal gelezen boekjes. En die dekselse Madison bleef maar doorlezen … Maar wij ook … En uiteindelijk dus gewonnen  !  Woop, woop !

Allee ja. Na een jaartje vakantie in de Kindergarden van Deretchin, zit Jack nu in het eerste studiejaar.

En geen meer graduations nu tot het zesde middelbaar voor Caitlin en Jack. Oef !

Geen opmerkingen: