vrijdag 20 oktober 2017

And the winner is ... Caitlin



Allee dan. De Caitlin was vorig jaar bij de winnaars van de kunstwedstrijd van het schooldistrict. Dat zat namelijk zo in elkaar.

CISD, oftewel Conroe Indepedant School District, is de overkoepelende organizatie en toezichthouder van de meeste scholen in The Woodlands en Conroe. CISD is verantwoordelijk voor algemeen bestuur, budgetten, jaarlijkse schoolkalender, etc ...  Allemaal niet zo bijzonder. Elk schooldistrict doet dit over heel Amerika. Maar binnen CISD zitten er ook een paar ijverige kunstminnaars die elk jaar een wedstrijd uitschrijven voor alle leerlingen van alle lagere en middelbare scholen om een kunstwerk (schilderij of beeldhouwwerk) in te sturen. De beste werkjes over het hele schooldistrict worden dan verkozen en worden een heel jaar tentoongesteld in het administratief centrum van CISD in Conroe.

Er zijn 61,000 leerlingen in CISD verspreid over 60 lagere en middelbare scholen, over 12 jaren. En van elk jaar worden er 5 kunstwerken geselecteerd, zestig dus in totaal, die dan een heel jaar worden tentoongesteld. En voor 2nd grade, het tweede studiejaar was, wonder boven wonder, Caitlin geselecteerd.

Geen idee van wie ze dit talent heeft. Wijzelf kunnen niet tekenen, niet schilderen. Siri kan wel heel goed schilderen maar dan eerder een muur of een plafond en maar in twee kleuren: in het grijs of in het wit. We weten het dus niet.

Soit, maar we waren dan wel uitgenodigd op de grand opening van de tentoonstelling in Conroe. Hier zien de kunstenaar zelf bij haar meesterwerk.


De uitleg van Caitlin bij het meesterwerk:


- "Dit is een monsterpenguin"
- "Ze is in verschillende tinten van oranje want dat is mijn favoriete kleur"
- "Zij heeft oranje eitjes gelegd"
- "De papa van de eitjes is eten gaan zoeken"
- "De blauwe bergen op de achtergrond zijn voor de penguins om vanaf te glijden, dat vinden ze leuk"

Zo goed had Jan Hoet het niet kunnen uitleggen.

Geen opmerkingen: