donderdag 20 oktober 2016

Jack is Zes

Op vrijdag 14 oktober was deze flinke jongen jarig! Zes jaar!

Ik was tot donderdag in Virginia en had de kindjes en Marc een hele week niet gezien, dus het was extra feest om dit (niet meer zo) kleine ventje te kunnen knuffelen op de ochtend van zijn verjaardag. Marc had de keuken vrolijk versierd met vlaggetjes en de geschenkjes ingepakt.

Er waren super veel kaartjes via de post aangekomen (dank je wel aan iedereen!), en die werden als eerste opengedaan. En daarna natuurlijk de geschenkjes... van Caitlin kreeg Jack een reuze "Waddles", van papa een racebaan, en van mij een petanque-set.
Naar school rijden was een avontuur op zich: het was die dag storybook parade, en iedereen mocht zich verkleden als zijn favoriet personnage. Onze kinderen kozen voor vleermuizen (lichte druk van mij om hun haloween costuums van dit jaar aan te doen, zodat ik niet op zoek moest gaan naar nog een ander kostuum voor dit evenement).
Jack had extra veel geluk want op zijn verjaardag was het ook maar een halve dag school! Woensdag namiddagen zijn hier een onbekend fenomeen, elke dag gaat gewoon van 8 tot 3, dus 1 keer op de middag naar huis mogen is een echt feest. De hele middag werd met de racebaan gespeeld en daar hebben we meteen ook 10 batterijen mee doorgejaagd...

Het verjaardagsfeestje zelf deden we op zaterdag. 2 dagen feest! 13 van zijn kompanen kwamen taart eten en spelletjes spelen. Ook dit jaar wou Jack enkel jongens uitnodigen: een aantal uit zijn klas en de jongens van zijn voetbalploegje. Ik denk dat hij heeft nog steeds schrik heeft dat een meisje hem een barbie cadeau zou doen. Uiteindelijk heeft hij dan toch ook ons buurmeisje Sophia gevraagd, die bij hem in de klas zit. Maar de dag zelf bleek Sophia ziek en kon dus niet komen...Caitlin vond dat wel een beetje jammer, want ze had speciaal voor Sophia een meisjes "goody bag" gemaakt.

Het feest werd opnieuw thuis georganiseerd, en om te zorgen dat niemand zich zou vervelen, hadden we een paar spelletjes georganiseerd.

Er was -wegens een grote hit vorig jaar- alweer een koekjes decoratie station:
Marc had een francorchamps parcours uitgewerkt, waar het de bedoeling was om 2 raceautos zo snel mogelijk alle hindernissen te laten nemen.  Er was een watergedeelte (blauw plastieken deksel), er waren gitanes, een "ramp", een tunnel, en natuurlijk de finish line. Allemaal gemaakt met amazon dozen (wij zijn grote fan van Amazon). De jongens vonden dit natuurlijk prachtig! Het is niet duidelijk wie hieraan het meeste plezier heeft beleefd: de jongens of de papas...

Er werd ook Red Rover en tikkertje en voetbal gespeeld, maar de grootste trekpleister was het zwembad. Vorig jaar was het al te fris om te zwemmen, maar deze keer was het perfect. 30graden op 15 oktober....beter dan dat wordt het niet.

Het thema dit jaar was uiteraard voetbal... en meer in het bijzonder...belgisch voetbal. Jack wou een taart met de belgische vlag erop. Toen ik met deze taart thuiskwam, was hij terecht een beetje verontwaardigd ("waarom is de vlag vierkant en wit aan de zijkanten? En dat is oranje, niet rood!"). Afin, ze is helemaal opgeraakt, dus over de smaak waren er geen klachten.


Ja, je hoort dat goed. Het is hier de gewoonte om happy birthday als volgt te zingen: "Happy birthday to you, CHACHACHA, happy birthday to you, CHACHACHA, happy birthday to Jack, Happy birthday to you! All the way to Mexico! Banana! Eat more Chicken!". Vreemd? Inderdaad, dat vinden wij ook.

Allemaal jongens (en Caitlin)
En natuurlijk mag de pinata niet ontbreken op een feestje (voetbal pinata in de achtergrond)!
de jarige mag altijd als eerste slaan

Cadeautjes openmaken blijft leuk: ziehier de buit!

En 's avonds mocht de jarige kiezen waar we gingen eten... de keuze viel op Sakekawa, het plaatselijke sushi restaurant en goeie maten Brent en Max gingen ook mee. 2 De Bruyne fans aan tafel in Texas, dat hadden ze hier nog niet veel gezien!
T was alweer een mooie en plezante verjaardag. Gelukkige verjaardag, ventje, je maakt ons zo gelukkig!

Geen opmerkingen: