donderdag 5 november 2015

New For Our Visitors ! Ne GPS !

Wij hebben tegenwoordig dit in huis. Tada !

Voor de iets jongere lezers van de blog. Dit ding is een Global Positioning System. Kortweg ne GPS.  Het dient om de weg te wijzen in de auto. Was zeer populair in de jaren negentig maar tegenwoordig uitgestorven en bijna onvindbaar.

Beetje hetzelfde als andere autobenodigheden uit de jaren tachtig en negentig.  Vroeger, bijzonder populair, tegenwoordig, zeer zeldzaam. De GPS hoort thuis in het rijtje van andere bekende auto-accessoires. Wie herinnert zich nog deze dingen:

De stuurstang.


Het perfecte anti-diefstal-system.  Duurde elke keer maar 12 minuten om goed te installeren, en nog eens 12 minuten om het er weer af te krijgen.  En lag tijdens het rijden altijd ergens vervelend te rammelen.

En wie herinnert zich dit nog:


Het effect van dit ding is toch ook nooit zwart-op-wit bewezen geweest denk ik.

Ooit hierop gezeten ?


Zo oncomfortabel. Waarom deden mensen dit zichzelf aan ?

Andere bekende accessoires.

De "vossenstaart"of de "dobbelstenen". Beide vooral heel populair 'over 't water'.



We dwalen af. Terug naar dit ding.


Waarom hebben nu dit in huis ? Wel, dit was mijn verjaardagscadeau van Papsy dit jaar. Dank je wel Papsy.

We moesten het wel zelf gaan kopen. Tevergeefs naar drie winkels geweest. De verkopers (van een andere generatie) wisten amper waarover ik het had. Dan maar een Amazonneke gedaan. Met Siri haar "Prime Customer" status, (niet moeilijk als ge zoveel bestelt !),  hadden we het al de volgende dag. We zijn grote fan van Amazon. Niks zo gemakkelijk, snel en goedkoop.

Papsy had echter wel een verborgen agenda. Hij wilde graag de GPS gebruiken voor zijn uitstap naar New Orleans, de plantages en Baton Rouge. Dat begrijpen we.  Met een Belgische iPhone in de US, en dan "Maps" gebruiken ging een dure affaire worden. Beter inderdaad om een GPS te gebruiken dan.

Anyway. In ieder geval, voor alle toekomstige bezoekers, we hebben nu een GPS beschikbaar voor al uw reisplannen. Wat een service !

Geen opmerkingen: