zondag 15 november 2015

Halloween en nog vanalles

Vanalles aan de hand gehad de afgelopen weken.  Twee weken geleden was het Halloween. Het bekende event op 31 oktober.


Dat was dit jaar op een zaterdagavond. Ideaal natuurlijk. Kwestie dat we dan ook een pintje kunnen drinken tijdens al dat gedoe. Persoonlijk hebben we een irrationele schrik van verklede mannen en stoeten, dus Halloween is niet onze favoriete dag, maar voldoende bier drinken helpt. De kindjes vinden het natuurlijk altijd fantastisch.

De hele familie was verkleed.

Hier zien we Super-baby-pinguin en MAMA-PINGUIN.


En hier zien we, Super-froggie en Chris Kratt van Wild Kratts. Wild Kratts was de kindjes hun favoriete serie van 2015.


We waren dus klaar om op stap te gaan.  Wij met de kindjes dus van deur tot deur terwijl de MAMA-PINGUIN zorgde voor de kindjes die aan onze deur kwamen.  Op onze tocht zagen we natuurlijk weer allemaal leuke taferelen. Huizen, mensen, en dit jaar ook de Halloween golf carts. Dat was nieuw volgens mij.


Daarna was het diner bij onze groooote vrienden Svea en Christophe. Svea is de beste kok die we kennen in de hele wereld (allee samen met de Nic natuurlijk, en grandma, en de bonnie).

En na Halloween was het November.

Eerst was er een familie-dag op ons werk.  Met allerlei activiteiten, vooral voor de kindjes: balloon-artists, face painters, enzovoort.

Hier zien we Jack.


Jack had gevraagd om een Ninja Turtle te zijn. Slim van dat ventje. "The Ninja Turtles" is ook de naam van zijn voetbalploegje. En hij moest die namiddag nog voetballen.

Het was echter wel aan het regenen. Dus Jack zag er bij half-time ineens al zo uit.  Ik denk dat het andere team een beetje schrik had van hem.


Het herfst-voetbalseizoen is sinds gisteren trouwens ook gedaan.  Wat is het verdict ?

De ploeg van Jack en zijn maten, "The Ninja Turtles", zijn ongeslagen het hele seizoen en hebben elke tegenstander op een hoopje gespeeld.

Supergoed gedaan van Jack en zijn maten.


De ploeg van Caitlin en haar vriendinnetjes, de "Texas Tornados" hebben ... heu ... ook elke match gespeeld. En een paar gewonnen. Dat verdiende cupcakes gisteren. Goed gedaan van Caitlin en de meisjes.


Halloween dus gedaan.  Herfst-voetbalseizoen gedaan.  Wat betekent dat in Amerika ? Kerstmuziek en kalkoenen. En veel !

Inderdaad, sinds 1 november ononderbroken kerst-muziek op de radio voor Kerstmis.


En elke supermarkt volgeladen met kalkoenen voor Thanksgiving.


En neen, ik heb ook geen idee waarom dat het bedrijf dat 40% van de kalkoenen levert met Thanksgiving "Butterball" heet ....

Klinkt niet zo smakelijk voor de gemiddelde European, maar ik denk dat bij de gemiddelde Amerikaan bij het horen van de naam "Butterball", het water al in de mond komt ...

Wij zijn in ieder geval al begonnen met de voorbereidingen voor Thanksgiving. Het gaat bij ons door. We hebben acht volwassenen en twaalf kindjes uitgenodigd ... best twee Butterballs kopen denk ik ... en Svea al van 's morgens uitnodigen ...

Geen opmerkingen: