zondag 23 februari 2014

Dallas - Aflevering 3: JFK en Dinosaurussen

We zijn ondertussen al twee maanden verder, maar toch nog even snel de laatste aflevering van ons tripje naar Dallas in December 2013.
Na dag 1 in shoppingcenters, hotels en cowboydorpen, was dag 2 voor downtown Dallas. Eerste stop was Pioneer Plaza, midden in downtown Dallas. Pioneer Plaza is bekend voor zijn sculpturen van de veehandel in de 19e eeuw die gebeurde langs de Chisholm Trail (zie Dallas aflevering 2). Er staan op Pioneer Plaza 70 bronzen standbeelden van koeien en stieren en van 3 cowboys te paard. Allemaal gemaakt door ene Robert Summers. Elk standbeeld is 1.80 meter hoog. Allemaal redelijk indrukwekkend. Maar het was vooral koud die morgen. Zie hier de familie Muts.  

Tijd voor de volgende stop. Dit is een zeer bekend gebouw.  


Een paar hints: 
- Tegenwoordig heet dit gebouw het Dallas County Administration Building.
- Vroeger heette dit gebouw het Texas School Book Depository.
- Het gebouw ligt aan Dealey Plaza.

Indien de aandachtige lezer het nog niet weet, nog een laatste hint:
- Vanop de zesde verdieping (op een na hoogste) schoot op 22 november 1963 ene Lee Harvey Oswald, President JF Kennedy dood. 
- Tegenwoordig is er op de zesde verdieping een museum gevestigd, toepasselijk genaamd het "Sixth Floor Museum".

Dat Sixth Floor Museum vertelt dan de hele geschiedenis van de moord op JFK en alle gebeurtenissen vooraf en achteraf. Wij vonden het bijzonder interessant, onze kinderen iets minder.  Na de lunch was het tijd voor het Perot Museum of Nature and Science.
Dat vonden onze kinderen fantastisch: dinosaurussen, mammoeten, prehistorische vogels ... Helemaal iets voor die van ons.




Het Perot museum is inderdaad genoemd naar meneer Henry Ross Perot, meest bekend als onafhankelijk kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen in 1992. Het museum is naar hem genoemd dankzij zijn 50 miljoen dollar donatie. De architect was Thom Mayne en het museum is nog maar open sinds December 2012. Het is een prachtig gebouw.


En nog veel belangrijker dan mooie architectuur, het museum heeft ook een speeltuin met hele grote groene kikkers.  Meer moet dat niet zijn.



Het was een mooi en leuk bezoek aan Dallas / Fort Worth.  In 2011 waren we in December naar San Antonio geweest, in December 2012 naar Austin, en in December 2013 naar Dallas.  We moeten maar eens beginnen nadenken over December 2014, het is tenslotte al bijna Maart ...

Geen opmerkingen: