zaterdag 25 januari 2014

Dallas - Aflevering 2: Koeien en Cowboys

Na Lego en Ice, tijd voor bezoek nummer drie van de dag. De Fort Worth Stockyards.

De Fort Worth Stockyards zijn een interessante plaats. 

Fort Worth was gesticht in 1848 als een kleine legerpost om Texas te beschermen tegen de Mexicaan.  In de jaren 1850 en 1860 werd Fort Worth snel groot als een belangrijke stopplaats op de Chisholm Trail. Het pad dat werd gebruikt om het miljoenen vee van de Texas ranches naar de markten en de mensen van de Northeast (New York, Boston, Philadelphia) te brengen. Dat transport van vee werden "cattle drives" genoemd. En Forth Worth kreeg als bijnaam "Cowtown". 

In 1876 kwam er ook een spoorlijn tot Fort Worth en de Fort Worth Stockyards werden de belangrijkste en grootste veemarkt van de US.  Dat bleef zo tot 1950. In 1976, werden de Fort Worth Stockyards dan geregistreerd als Historical District op de National Register. 

Het zag er inderdaad allemaal heel authentiek uit. 










Om vier uur was er zelfs een cattle drive. En als er beesten te zien zijn (in tegenstelling tot Lego-ridders of verklede mannen), zijn onze kinderen er graag bij.


Vooral Caitlin.


Ja, ja, dat was een echte koe.

Nog een paar sfeerfoto's.





Einde van dag 1. Wat hebben we geleerd ? Lego en Ice vinden onze kinderen niet leuk.  Maar beesten, dat vinden ze leuk. Klaar voor dag 2. In de volgende post. 

Geen opmerkingen: