woensdag 24 augustus 2011

De Mislukte Verrassing

De mensen weten dat al.  Ondergetekende probeert af en toe een verrassing te organizeren voor Siri. Weekendjes naar Chicago, New York, Philadelphia, Kopenhagen of Manchester waren in het verleden altijd successvol verlopen. Avondjes uit naar het Kennedy Center, Verizon Center, Nationals Park of Old Trafford waren ook altijd geslaagd. En B-dagtrips naar Kinderdijk, Gent, Diest, Zoutleeuw,  Abbaye de Villers gingen ook altijd bijzonder goed.  Kortom, het was tijd voor een verrassing in Houston.

Dat kon nooit geen probleem zijn. Houston heeft veel te bieden. Autosnelwegen met gaten erin. Vervallen strip malls. Autoverkopers elke twee kilometer. Spaanssprekende reclameborden. En tunnels !

Een heel tunnelsystem voor voetgangers in Downtown. Dat hadden we al eens vermeld maar Siri was er nog nooit in geweest. In de tunnels. Dat gingen we dus eens doen afgelopen zaterdag.

Een beetje achtergrond bij het Houston tunnelsysteem. Tunnels liggen 6 meter onder de grond. Ze zijn air-conditioned, in totaal 10 km lang en connecteren de kantoorgebouwen boven de grond. In het tunnelsysteem zelf zijn er winkels, restaurants, gift shops, droogkuis, bloemenwinkels, copy centers,  food courts, etc. Dat allemaal over een oppervlakte van 95 city blocks. Alle in-en uitgangen van het tunnel-systeem zijn via trap, roltrap of lift in de verschillende kantoorgebouwen (Chase, Hyatt, Reliant, Houston Chronicle, etc ...) die geconnecteerd zijn met de tunnels.

Hier een kaartje met het tunnelsysteem.



En daar waren we dan. Naar Houston gereden. Auto geparkeerd.  In Downtown. 







Het is wel altijd een beetje moeilijk om een ingang tot de tunnels te vinden. Die staan nooit zo goed op straat aangegeven. Maar we hadden gelijk geluk in de Chase building. Door de draaideur het kantoorgebouw binnen. Security genegeerd. Naar de lift gelopen alsof we wisten wat we deden. Knopje naar -1 en ... we waren in de tunnels.

Siri vond de tunnels heel mooi en proper en was blij ook dat ze er eens was. 






Maar er was wel weinig volk, en alle winkels en restaurants waren ook gesloten. 





Maar we waren er nu en gingen dus een eindje lopen richting de “ tunnel-loop” – dat is een bekend stuk van het tunnelsysteem. 






En maar wandelen. Ene tunnel in, andere tunnel uit. Een branddeur moeten open doen. Die viel dan achter ons weer dicht. En maar wandelen.

Maar er was wel heel weinig volk. Eigenlijk was er niemand. En die branddeur die normaal moet openstaan ... waarom was die dicht ? Was eigenlijk dat hele tunnelsysteem niet dicht in het weekend ? Inderdaad.





Oei. Einde van het bezoek aan de tunnels dus. Terug naar buiten. Maar we konden niet terug. Branddeur had alleen maar een klink langs de andere kant. En elke andere uitgang in dit deel van de tunnels was gesloten.

Two Shell Plaza – dicht.
Wells Fargo Tower – dicht.
Pennzoil Place – dicht.
Bank of America – dicht. We zijn we daar nochtans goeie klant !

We zaten nu officieel opgesloten in het tunnelsysteem van Houston.




Wordt vervolgd ..... 

Geen opmerkingen: