zondag 14 juni 2009

De ambassadeur en de cheerleader



Deze zondag kondigde zich veelbelovend aan. Eerst brunch op de ambassade, dan graduation party van het cheerleader/buurmeisje.

Op de ambassade werden we uitgenodigd door de VIW – club. De ‘Vlamingen In De Wereld’ –club. Die club bestaat in meerdere plaatsen in de wereld. Zo ook in DC. In DC zouden ze die club ook de ‘Vlamingen in de Wereldbank’ kunnen noemen. De helft van de members werkt voor de Wereldbank of het IMF. We slaan hier voor de gemakkelijkheid even de Bretton-Woods instituties op een hoopje.

Trouwens, er bestaat hier in de DC ook nog een andere club: ‘Cercle belge francophone de Washington DC’. Dat is hier gescheiden. En voor zover ik weet zijn er geen monetaire transfers van VIW naar die andere club.

We waren al goed op tijd, op de ambassade – kwartier te vroeg. Maar niet de enige. De Vlaming kan over het algemeen slecht zijn roots verbergen dus de meeste mensen waren te vroeg. Dat is allemaal begrijpelijk. Er was gratis bier. En frieten.

Zoals al eerder vermeld op de blog (‘Dit is Belgisch. Over Westmalle Tripel, Koning Albert en het fregat De Wandelaar’) is onze vorige ambassadeur vertrokken naar de Congo. Vandaag gingen we de nieuwe ambassadeur ontmoeten. We waren goeie maten met de vorige ambassadeur dus we waren toch een beetje op onze hoede. Maar de ontmoeting ging vlotjes. Er was een zekere gereserveerdheid langs beide kanten maar dat zal wel weggaan over tijd denken we.

Verder natuurlijk vele oude bekenden weer gezien. Zo ook onze contacten bij het Belgisch leger. Van die gesprekken hadden we vorige keer nog veel opgestoken. Over de aanvalsplannen van Belgie op de US bijvoorbeeld. Zie opnieuw: ‘Dit is Belgisch. Over Westmalle Tripel, Koning Albert en het fregat De Wandelaar’. Zover gingen we vandaag niet. Maar we weten nu bijvoorbeeld wel dat als er markt is in Zoersel, het verkeer wordt omgeleid. Dat weten we nu ook weeral. Met dank aan het Belgisch leger.

En er waren nog vele andere mensen. En als je Caitlin bij je hebt, is contact natuurlijk snel gemaakt. Vooral met vrouwen. Die vinden zo een baby fantastisch. Maar het blijft natuurlijk altijd wel uitkijken. Er waren er weer een paar die voor we het doorhadden aan Caitlin haar onderbroek zitten te trekken of hunne vinger in Caitlin haar mond hadden gestoken. Verdomme. Bericht aan alle dames. Laten we vanaf nu hier iets goed afspreken. Ge blijft met uw poten uit Caitlin hare mond. We willen dat niet. Are we clear ?

Het was weer een gezellige bedoening op de ambassade. En vermist het het eerste ambassadefeestje van Caitlin was, hebben we veel foto’s genomen.













De fascinatie voor meneer Obama is iets waar we nog aan werken bij Caitlin.



Maar we konden niet te lang blijven, we moesten nog naar een graduation party. Daar waren we dan een uurtje later.

Ter informatie, het buurmeisje /cheerleader is dus afgestudeerd van de high school en gaat vanaf oktober naar de universiteit. Ze heeft de richting ‘Event Planning’ gekozen. Dat is een goeie keuze. We wensen haar heel veel success natuurlijk.



Het was een gezellig feestje daar bij de buren. De vriendinnetjes waren er.



Stormy, onze grote vriend, was er ook natuurlijk.




En voor de rest allemaal heel gezellig. Caitlin heeft nog overgegeven op de gastvrouw. Maar ze komt nog steeds baby-sitten volgende week.



En we hebben nog lekker gegeten en gedronken. We danken onze buren ten zeerste voor het hele aangename feestje. Wanneer Caitlin afstudeert, doen we zeker ook zo'n feestje.

Geen opmerkingen: