woensdag 3 september 2008

B&B Rockfort*

We zijn blij te kunnen melden dat onze B&B het goed doet de laatste tijd. Vriend Steven en Elke zijn hier afgelopen donderdag neergestreken ... onder een helse regenbui. De typische aankomstBBQ (een van de vaste rituelen in onze B&B) kon dus jammer genoeg niet doorgaan. Vrijdag moest ik werken, maar onze gasten werden door gids Marc vergast op de DC Full Circle Tour*. Normaal gezien was het de bedoeling om DC per fiets te verkennen, maar ook vrijdag regende het de godgansedag pijpestelen. Tja, overblijfselen van huricane Fay. Iedereen was doorweekt maar de sfeer zat er goed in, ondanks het gebrek aan bier (1 van de gasten had z'n pas in de B&B laten liggen...en de obers hier nemen geen enkel risico: geen pas = geen bier = maar ook geen fooi).

Op miraculeuse wijze is het vanaf 5u dan toch gestopt met regenen en konden we naar het Nationals Park voor een baseball game. De Nationals hebben ongeloofelijk goed gespeeld (en gewonnen - na wel 10 verloren matchen ervoor), waarvoor dank aan Elke omdat haar aanwezigheid blijkbaar altijd geluk brengt aan het team.


Screetch, de mascotte van onze ploeg

Vanaf zaterdag werkte het weer ook weer mee en was het terug heerlijk warm met temperaturen rond de 28graden. De planning voor het weekend: manicure/pedicure, een helse fietstocht op het W&OD trail (voor de heren), shoppingnamiddag (voor de dames), bezoekje aan Mount Vernon, Arlington Cemetery en Falls Church Park.



Ja, zelfs op een zomerse septemberdag kan je hier al de kerstmarkt bezoeken

Zaterdag was Caroline jarig -1 van mijn Belgische vriendinnen hier- dus zijn we bij haar en Sander gaan aperitieven en daarna gaan eten in een van de betere restaurants van DC, met als afsluiter een pintje in de Vienna Inn met Isabel en Gerald (onze andere Belgische vrienden hier)... Een lekker druk (bijna Belgisch) weekend dus.

Maandag was het labour day, dus een dagje verlof voor ons. Terwijl we onze gasten dropten aan de luchthaven, pikten we lading 2 op: de papa van Marc vind het hier blijkbaar heel plezant en kwam dus graag nog een weekje op bezoek. Als je trouwens al eens hier bent geweest, herkent het machien van Homeland Security uw vingerafdrukken en moet je niet de hele vragenlijst voor de 100ste keer herhalen. Ze worden efficient! Dinsdag zijn onze nieuwe gasten vertrokken voor een roadtrip naar Williamsburg en Reboboth Beach. We verwachten hen terug op zaterdag...voor de tweede Full Circle Tour op 2 weken tijd. Wie zei nu weer dat een expat een rustig leventje had? (just kidding! we vinden het fantastisch om bezoek te krijgen en kijken al uit naar de komst van Frederik en Annick in oktober).


*voor meer info over B&B Rockfort en de Full Circle Tour wordt u doorverwezen naar Marc.

Geen opmerkingen: