zaterdag 26 maart 2022

Het Project van Caitlin en Siri (Vervolg)

Waar wij hier allemaal mee bezig zijn. Niemand die het zo gek kan verzinnen.  

Wat voorafging.... 

Er zijn 2 konijnen op school bij Caitlin. De Fern en den Thumper. Dat zijn broers.  Konijnen zijn sociale dieren, maar om twee mannetjes samen te laten leven, moeten ze gecastreerd worden.  Dat gingen Caitlin en Siri wel even regelen. In Texas, heb je daarvoor een dierenarts voor exotische (!) dieren nodig. Die zijn niet zo gemakkelijk te vinden. En duur. 

Wat volgde ... 

Caitlin en Siri hadden al 10 dierenartsen voor exotische dieren gebeld, maar tot dan geen success. Geen tijd, nemen geen nieuwe dieren aan, doen geen konijnen, etc...  Na nog 5 telefoontjes, had Caitlin dan toch succes. Een dierenarts gevonden die de konijnen kon castreren. Totale kost: 1,900 usd. Dat vond Caitlin toch wat veel. Verder zoeken dus. Nog 5 telefoontjes, succes !  Een dierenarts die dit wel kon doen voor 600 usd.  Dat vond Caitlin wel ok. 

Zover waren we dus. Dierenarts gevonden. Nu nog even 600 usd vinden. Dat ging Caitlin doen door een campagne op te starten. 

Hier is de campagne.  

En daarmee stond Caitlin dan elke morgen in de gang op school.  Na een paar dagen had ze al 300 usd verdiend. Maar daarmee was dit kanaal wel uitgeput. Nog 300 usd te gaan. 

Wat dan ?  Caitlin had nog een idee: wafels bakken, snoepen en limonade maken. En daarmee naar het park.  




Voor de duidelijkheid, dit is dus allemaal voor die twee konijnen he. Deze twee: de Fern en den Thumper. 


Twee namiddagen in het park met de wafels, snoepen en limonade, en de andere 300 usd was ook binnen. Caitlin had nu genoeg geld voor de dierenarts. Ze had een afspraak gemaakt op dinsdag 8 maart. 

Dus op dinsdag na school, de konijnen in hun kooi, 600 usd in Caitlin's portemonnee en naar de dierenarts. Dat duurde daar allemaal niet lang. De operaties waren ok. Caitlin en Siri waren helemaal blij. Mensen zeggen dan. Marc, ge zijt dat nu allemaal een beetje aan het overdrijven he. Neen hoor, bij ons alleen maar de feiten.  Zie hier de factuur van de dierenarts - twee castraties voor twee exotische medium dieren.  Je wilt niet weten wat die nog allemaal over de vloer krijgt. 


Eh voilà. Trouwens wij waren ook blij hoor. De konijnen konden dan woensdag 9 maart weer naar school en nu samenzitten. Daarvoor hadden Siri en Caitlin het allemaal gedaan. Probleem opgelost. En wij hebben er niets voor moeten doen. Dat zijn de beste problemen. Maar allee toch wel knap gedaan van Caitlin om hier zoveel moeite voor te doen !  Goed gedaan meisje ! 

....

....

Dat dachten we dus ...  Caitlin is ondertussen slimmer dan ons, en ze had er even niet bijgezegd dat er nu een periode volgt waarbij de konijnen aan elkaar moeten leren wennen. Een gewenningsperiode van ZES WEKEN ?! En dat proces moet nauwkeurig worden opgevolgd en kan niet op school. De konijnen zitten dus nu zes weken bij ons THUIS ?!?! 

Dat ziet er dan zo uit.  Een hele kamer vol met bakken, tralies, stro, eten, vuiligheid, kak, .... 
















Dit verhaal is dus nog niet voorbij ... wordt vervolgd ... voor nog zeker zes weken ... bij ons thuis ....


Geen opmerkingen: