zondag 16 augustus 2020

Summer Vacation 2020 : Colorado Day 1-3 : Travel & Alta Lakes


Wij moesten nog op zomervakantie gaan dit jaar.  Gewoonlijk gaan we voor een paar weken naar Belgie. Maar dat ging dit jaar niet lukken. Te veel rondvliegende coronas. Dan maar Plan B. Naar onze favoriete staat in Amerika: Colorado ! 

Deze keer niet in de winter naar de Rocky Mountains, maar in de zomer naar Southwest Colorado. We zijn  naar Telluride, Ouray, Lake Vallecito en Durango geweest.  Het werd een hele mooie en leuke vakantie. En werd zelfs nog leuker omdat groooote vrienden Nic, Ella en Noah er ook bij waren.  

Vrijdag 24 juli waren er mee weg.  Met de auto ipv het vliegtuig. Lang rijden dus. De afstand van Houston naar Telluride: 1,885 km. Ongeveer even ver dus als Antwerpen -Benidorm (1,861 km). 18 uur rijden. We hebben dat in het gaan dan maar in twee keren gedaan.  Viel goed mee. 

Zaterdag 25 juli rond de middag waren we al in Telluride. En we hadden ons niet laten kennen en een super groot huis gehuurd. 4 slaapkamers, 4 badkamers. Kwestie van een beetje comfortabel te zijn in het begin van onze vakantie. We gingen tenslotte ook nog kamperen later.  

Telluride is fantastisch mooi. Een van de enige bergdorpjes dat wordt omringd door drie bergketens, niet twee zoals de meeste dorpjes in een vallei.  

Een oud mijnstadje gesticht in 1878 in de San Juan Mountains op 2,800 meter. 



Zondag 26 juli. Tijd voor een lange bergwandeling. Nic, Ella en Noah kwamen maar die avond aan dus wij weg. Op naar Alta Lakes. Een bergwandeling van 14 km naar Alta Lakes, een verlaten mijndorpje naast Telluride.  En Caitlin en Jack ? Die konden dat goed aan.  




Supermooie wandeling. 

Maar 's avonds waren ze wel moe.  Maar heel goed gedaan kindjes ! 

's Avonds waren Nic, Ella en Noah er dan ook. Leuk!

Maandag 27 juli. Nog een bergwandeling. Deze keer ook met Nic, Ella en Noah erbij. Dat is een verhaal voor een volgende blog. 

Geen opmerkingen: