zondag 28 juni 2020

And the Winner is ... Caitlin (alweer)

Mensen weten dat misschien nog. In mei 2017, was Caitlin een van de winnaars van de jaarlijkse kunstwedstrijd van het schooldistrict (CISD). De beste kunstwerken over het hele schooldistrict worden dan verkozen en worden een heel jaar tentoongesteld in het administratief centrum van CISD in Conroe. 

Er zijn 61,000 leerlingen in CISD verspreid over 60 lagere en middelbare scholen, over 12 jaren. En van elk jaar worden er 5 kunstwerken geselecteerd, zestig dus in totaal, die dan een heel jaar worden tentoongesteld. In 2o017 was Caitlin's kunstwerk bij de 5 winnaars voor 2nd grade. Ongeveer 1 kans op de duizend dus.  

Dit was toen haar werk. "The Ice Penguin". 



En het is nu toch weer gebeurd zeker. Afegelopen maand, in mei 2020, is Caitlin's werk opnieuw verkozen om een jaar lang tentoongesteld te worden in het administratief centrum. Dit keer voor 5th grade. Weer ongeveer een kans van een op de duizend. Onwaarschijnlijk.  

Dit is haar nieuw werk. "Pastel Cat".  Een kubistisch werk. Een kat getekend vanuit verschillende hoeken. Je moet er echt eens goed naar kijken, het is echt knap gemaakt. 




We blijven in het duister tasten waar het talent vandaan komt. Niet van Siri. Nog minder van ons. Niet van de grootouders. Een mysterie. 

Haar inzending van 4th grade was niet gekozen voor het hele district maar hangt wel aan de ingang van de school.  

"Underwater View" 




En haar Coronashow tekening vonden de meeste mensen ook zeer mooi.  

"Corona Show"




1 opmerking:

Julie zei

waw, inderdaad heel indrukwekkend !

Goed bezig, Caitlin !